WSOP Europe is weer afgelopen

October 28, 2013 Posted in Poker Toernooien by

De Europese editie van de World Series of Poker van dit jaar is ten einde. Het Main Event werd gewonnen door de 19-jarige Spaansewsope-feature-high-roller-bracelet-event poker speler Adrian Mateos. Maar. Mateos was niet de enige die een zeer goede prestatie neer zette tijdens deze editie van de WSOP Europe, ook Daniel Negreanu deed goede zaken voor zichzelf, maar dan niet tijdens het Main Event, maar tijdens het High Roller event. Laten we echter eerst eens kijken naar de prestatie van de jonge Spanjaard, voordat we aandacht gaan besteden aan de wereld prestatie van Negreanu.

Zes spelers begonnen dit jaar aan de finale tafel van de WSOPE en eigenlijk vanaf het begin af aan ging het goed met Mateos. Al vrij snel vloog de eerste speler van tafel en niet veel later waren er nog maar vier spelers over. In beide gevallen verloren de spelers al hun munten aan Mateos, die daarmee zijn positie alleen maar verstevigde.

Ook de Fransman Jerome Huge was blij met de uitschakeling van de twee spelers. Hud=ge had zich voor slechts $10 online weten te kwalificeren voor het Main Event en wist uiteindelijk de vierde plek te behalen, waarmee hij iets meer dan 250.000 euro binnen sleepte. Na het afvallen van Huge, viel ook de Duitser Nitsche vrij kort daarna af en waren we dus bij de heads up aangekomen.

Mateos had vanaf het begin van de heads up een flinke voorsprong, maar de Fransman Fabrice Soulier bood hem gedegen weerstand en het duurde uiteindelijk enkele uren voordat de beslissing eindelijk uitviel in het voordeel van de Spanjaard, die online al zo’n $700.000 bij elkaar heeft weten te spelen en nu dus zijn eerste WSOP Bracelet heeft bemachtigd.

Tijdens de finale van het High Roller event, dat een dag voor de finale van het Main Event werd gehouden, waren alle ogen gericht op Daniel Negreanu.  Negreanu had de laatste dag weten te behalen en als hij bij de laatste acht zou weten te eindigen, dan zou hij genoeg punten bij elkaar hebben gespeeld om ook de WSOP Player of the Year titel van dit jaar op zijn naam te zetten.

Negreanu speelde een geweldig toernooi en wist het toernooi uiteindelijk zelfs te winnen. Hiermee €725.000 en alweer de zesde WSOP Bracelet van zijn carrière. Maar, wat nog belangrijker was voor Negreanu, was het feit dat hij zich nu voor de tweede keer WSOP Player of the Year mag noemen en hij is de eerste poker speler die het gelukt is om twee keer WSOP Player of the Year te worden.

Tagged with: