Brummelhuis moet vandaag aan de slag

November 4, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Het is vandaag 4 november, dat betekend dat er eindelijk een einde gaat komen aan alle spanning rond de finale van het Main Eventbrummelhuis van de World Series of Poker. Vandaag en morgen gaan de negen spelers die in juli de finale tafel hebben weten te bereiken eindelijk bij elkaar aan tafel plaats nemen om uit te gaan vechten wie van hen morgen tot kampioen van de WSOP 2013 zal worden gekroond. In de afgelopen weken hebben we je hier telkens voorgesteld aan één van de negen spelers die een gooi gaan doen naar de gouden Bracelet, maar één speler hebben we nog niet aan jullie voorgesteld en dat is de eerste Nederlandse poker speler die de finale van het Main Event van de WSOP heeft weten te behalen: Michiel Brummelhuis.

In het verleden waren er al een aantal Nederlandse poker spelers redelijk dichtbij het bereiken van de finale tafel van het Main Event, maar geen enkele Nederlandse speler had tot dit jaar de finale weten te bereiken. Dit jaar waren er zelfs twee spelers die dicht bij de finale tafel kwamen, maar helaas was het alleen Brummelhuis die de finale ook daadwerkelijk wist te bereiken.

In de afgelopen jaren is Brummelhuis een steeds bekende naam geworden in het Nederlandse poker circuit en heeft hij zich op weten te werken tot één van de beste en meest succesvolle poker spelers die Nederland rijk is. Maar, hoewel hij in Nederland redelijk wat bekendheid geniet, is hij in het internationale poker circuit eigenlijk een grote onbekende en juist dit zou weleens in het voordeel van Brummelhuis kunnen gaan werken als straks de kaarten gedeeld gaan worden.

Toch is Brummelhuis geen totale onbekende. Sinds 2004 neemt hij elk jaar deel aan de WSOP en in de voorgaande jaren heeft Brummelhuis toch al zeven WSOP cashes binnen weten te slepen, waarmee hij tot zover een totaal bedrag van $174.170 heeft verdient. Hoewel dit natuurlijk een behoorlijk bedrag is, staat dit bedrag in schril contrast met het bedrag dat hij over zal gaan houden aan de finale tafel.

Helaas voor Brummelhuis en de Nederlandse fans, start Brummelhuis vanmiddag de finale met één van de laagste stacks aan tafel. Gelukkig valt zijn seat nog wel mee, want hij heeft geen van de grote stacks net naast zich en links van hem zit zelfs de short stack aan tafel. Dit zou Brummelhuis in elk geval enige bewegingsvrijheid moeten geven. De finale tafel is trouwens live te streamen via de site van ESPN en vast ook wel op een aantal andere sites. Wie weet kunnen we morgen de eerste Nederlandse  WSOP winnaar kronen.

Tagged with: