WSOP finale bereikt heads up

November 5, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Gisteren zijn de negen spelers die de finale tafel van het Main Event van de World Series of Poker hadden weten te halen weer bij2013 World Series of Poker elkaar gekomen om voor eens en altijd uit te maken wie van hen zich de WSOP kampioen van 2013 mag gaan noemen. Na een hele dag spelen zijn er nog maar twee spelers van de November Nine over en zij zullen het vandaag tegen elkaar op gaan nemen in de heads up en uiteindelijk beslissen wie van de twee er met de Bracelet vandoor zal gaan. De twee spelers die de heads up hebben weten te bereiken zijn: Jay Farber en Ryan Riess.

Zoals je waarschijnlijk al hebt geconcludeerd heeft onze nationale trots, Michiel Brummelhuis, de heads up dus helaas niet gehaald. Nu lag dat gezien de relatief lage stack van Brummelhuis ook niet geheel in de lijn van verwachting, maar je weet natuurlijk maar nooit aan de poker tafel. toch hoeft Brummelhuis absoluut niet ontevreden te zijn, want hij wist uiteindelijk nog twee man te overleven en dus de zevende plek te pakken.

Met het behalen van de zevende plek sleept Brummelhuis een bedrag binnen van $1.225.356 en hoogst waarschijnlijk ook nog een lucratief poker contract bij één van de grote online poker rooms, als hij daar natuurlijk interesse in heeft. Daarnaast is hij natuurlijk ook de beste Nederlander ooit tijdens een WSOP en dat is natuurlijk ook wat waard.

Uiteindelijk wist Brummelhuis het tot de 55ste hand uit te houden. Twee handen daarvoor had Brummelhuis zijn toen al kleine stack nog weten te verdubbelen tot 16 miljoen chips met zijn twee negens tegen de AQ van Ryan Riess. In de 55ste hand kreeg Brummelhuis wederom twee negens en weer kwam hij tegenover Riess te zitten. Deze keer bleek Riess, nadat beide spelers all in waren gegaan, twee azen te hebben en was het dus afgelopen voor Brummelhuis.

Toch heeft Brummelhuis zich goed staande weten te houden tijdens de finale. Met zijn zevende plaats is hij twee erg goede poker spelers voor gebleven. Mark Newhouse was namelijk de eerste die de tafel moest verlaten en kort daarna moest ook David Benefield het veld ruimen. Hierdoor was Brummelhuis wel de eerste finalist die meer dan een miljoen dollar won met zijn positie.

Nadat Brummelhuis van tafel werd gespeeld, duurde het nog vijf uur voordat de volgende speler de tafel moest verlaten. Op dat moment waren er nog zes spelers over, waarvan er drie een erg kleine stack hadden. Gelukkig voor hen was het juist één van de grotere stacks die tegen een enorme cooler aanliep. Marc-Etienne McLaughlin liep met zijn KK tegen de AA van Jay Farber aan en zag zijn droom uiteenspatten.

Op dat moment was het wel duidelijk dat Farber en Riess de heads up zouden gaan halen, tenzij er gekke dingen zouden gebeuren. Die gebeurden niet en na niet al te lange tijd waren, in deze volgorde, ook JC Tran, Sylvain Loosli en Amir Lehavot van tafel gespeeld. Vanavond weten we of Ryan Riess of Jay Farber de nieuwe WSOP kampioen is.

Tagged with: