Ryan Riess wint WSOP finale

November 6, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Na twee dagen pokeren is nu dan ook de beslissing gevallen in de finale van het Main Event van de World Series of Poker 2013. Nadat gisteren zeven van de negen spelers die samen de November Nine vormden al waren afgevallen – waaronder ook de Nederlander Michiel Brummelhuis, dioe, zoals je gisteren hier hebt kunnen lezen, de zevende positie wist te bereiken – gingen gisteren de laatste twee overgebleven spelers, Jay Farber en Ryan Riess, heads up om te beslissen wie van deze beide spelers er met de Bracelet vandoor zou gaan. Uiteindelijk bleek Riess de sterkste van de twee en moest Farber genoegen nemen met de tweede plek.

De 23-jarige Riess blijft met zijn winst in de traditie van de afgelopen jaren, dat jonge poker spelers het Main Event op hun naam weten te schrijven. Met zijn 23 jaar was Riess de jongste spelers aan de finale tafel van het Main Event van dit jaar en wederom wist de jongste speler er dus weer met de titel vandoor te gaan.

Hoewel Riess in het verleden al eerdere successen aan de poker tafel wist te bereiken, overtreft hij met deze prestatie natuurlijk al zijn vorige successen bij elkaar. De overwinning tijdens het Main Event leverde hem niet alleen de eer en die gewilde gouden Bracelet op, maar ook een geld bedrag vanĀ $8.361.570. Ook Farber hoeft niet geheel teleurgesteld te zijn met zijn tweede plaats, want hoewel hij dan misschien net naast de titel greep, won hij toch een bedrag vanĀ $5.174.357 met zijn tweede plaats.

Riess kreeg zijn titel overigens zeker niet in de schoot geworpen. ij aanvang van de finale tafel was JC Tran nog de grote favoriet. Niet alleen had hij met afstand de grootste stack aan tafel, maar hij is natuurlijk ook de meest ervaren en bekende poker speler van alle finalisten. Tran werd echter uitgeschakeld en kort daarna waren alleen nog Farber en Riess over.

Bij aanvang van de heads up had Farber nog een voorsprong van ongeveer 20 miljoen chips op Riess. maar Riess ging meteen goed van start en bleef met creatief spel steeds stukjes van de stack van Farber af snoepen tot hij uiteindelijk een flinke voorsprong op Farber had opgebouwd. Toch werd het nog spannend toen Farber all in ging met een straight draw op de flop en Riess calde met zijn top pair. Farber maakte zijn straat compleet op de turn en verdubbelde dus zijn stack.

Hoewel Farber na de dubbel up er dus weer redelijk goed voor stond, liet Riess zich niet van de wijs brengen en ging weer aan het werk. Binnen afzienbare tijd had Riess Farber weer terug gebracht tot een short stack en nu was er geen ontkomen meer aan voor Farber. Uiteindelijk gingen Riess en Farber in de laatste hand voor de flop all in, Farber met Q5 suited en Riess met AK, eveneens suited. Geen van beide spelers kreeg hulp op de flop, turn en river en de AK van Riess bleven dus overeind en bezorgde hem de overwinning.

Tagged with: