WSOP Europe voortaan om het jaar

November 29, 2013 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vanaf volgend jaar zullen er wat veranderingen zijn in het programma van de World Series of Poker. De WSOP bestaat al jaren nietwsop-europe meer alleen uit de toernooi serie die elk jaar een paar weken lang in Las vegas wordt gehouden. In 2007 werd het WSOP programma uitgebreid met de WSOP Europe. Alle toernooien van deze Europese editie van de WSOP telden als officiële WSOP toernooien, dus de behaalde resultaten van deze toernooien tellen mee voor de Player of the Year ranglijst en bij elk toernooi is ook een officiële World Series Bracelet te winnen. Vorig jaar kwam er ook nog eens de WSOP Asia Pacific bij, waardoor er nog meer World Series toernooien op de poker kalender kwamen staan.

Volgens veel mensen in de poker wereld is er hierdoor een overkill aan WSOP toernooien gekomen en is daardoor de waarde van de WSOP Bracelets gedevalueerd, evenals de eer die gepaard gaat met het winnen van zo’n Bracelet. Ook de WSOP organisatie ziet dit probleem en heeft daarom besloten om een verandering aan te brengen in de jaarlijkse WSOP kalender.

Vanaf volgend jaar zullen de WSOP Europe en de WSOP Asia Pacific niet meer allebei in het zelfde jaar worden gehouden. De reguliere World Series in Las Vegas zullen zoals altijd gewoon elk jaar worden gehouden, maar vanaf volgend jaar zullen de WSOP Europe en de WSOP Asia Pacific nog maar om het jaar worden gehouden. Dus het ene jaar Europa en het jaar erop Azië.

Hoewel dit natuurlijk op zich jammer is voor de Europese en Aziatische poker liefhebbers, heeft de WSOP organisatie wel een goed punt. De internationale poker kalender is de afgelopen jaren ook eigenlijk over vol geraakt met naast de WSOP ook de EPT en WPT toernooien en ook kleinere poker festivals zoals de Aussie Millions en de Irish Open. In principe is er elke week wel een groot tot redelijk groot internationaal toernooi te spelen en in de meeste weken zelfs meer dan één.

Daarnaast is er al langer discussie over de devaluatie van de WSOP Bracelets. Deze discussie stamt zelfs nog van voor de introductie van de Europese tak van de WSOP. Door de jaren heen zijn er in Las Vegas steeds meer Bracelet events bijgekomen en elk jaar zijn er alleen daar al tussen de veertig en vijftig Bracelets te winnen. De kans is overigens klein dat er in Las Vegas grote veranderingen zullen komen, maar er zullen ook niet zo snel nieuwe Bracelet events meer worden toegevoegd.

Tagged with: