Sorel Mizzi wint Partypoker Premier League of Poker

December 1, 2013 Posted in Poker Toernooien by

Afgelopen week werd in de Canadese stad Montreal alweer de zevende editie van de Partypoker premier League of Poker gespeeld.Premier League of Poker Deze keer bleek het thuis voordeel weer eens op te gaan, want de canadees Sorel Mizzi bleek uiteindelijk te sterk voor de overige spelers en schreef dus de zevende editie van de Premier League of Poker op zijn naam. Net als bij voorgaande edities kreeg Mizzi zijn overwinning niet in de schoot geworpen. Twaalf van de beste poker spelers ter wereld namen deel aan de Premier League of Poker, maar uiteindelijk was het dus Mizzi die deze keer de sterkste bleek.

De Partypoker Premier League of Poker is het duurste Sit & Go toernooi ter wereld en elk jaar worden twaalf van de beste poker spelers ter wereld door Partypoker uitgenodigd om deel te nemen aan de Premier League of Poker en uit te vechten wie van hen de bste Sit & Go speler van dit moment is.

De buy in van de Premier League of Poker bedraagt maar liefst $125.000 en dat bedrag betalen de deelnemers uit eigen zak. Naast de uiteindelijke winnaar Sorel Mizzi, waren dit jaar onder anderen ook Scott Seiver, Brian Rast, Scott Seiver, Antonio Esfandiari, Jonathan Duhamel en Phil Laak onder de aanwezigen. De enige vrouw die deze keer mee deed was Vanessa Selbst, die helaas voor haar het minste resultaat boekte deze keer.

Er werden in totaal zes heats gespeeld om uiteindelijk te bepalen wie van de spelers één van de zes plaatsen aan de finale tafel in zouden mogen gaan nemen. De spelers die de finale tafel hadden weten te behalen waren: Brian Rast, Jason Koon, Scott Seiver, Dan Colman, Jeff Cross en natuurlijk Sorel Mizzi.

Maar zelfs de spelers die de finale tafel hadden weten te bereiken waren er niet zeker van dat zij winst zouden maken. Brian Rast en Jason Koon waren de eerste twee spelers die van tafel gingen en met prijzen van respectievelijk $102.000 en $118.000 leden zij uiteindelijk toch een beetje verlies. Scott Seiver was de eerste die een kleine winst wist te boeken.

Dan Colman wist uiteindelijk de derde plaats te bereiken en verdiende hiermee $194.000. De heads up was tussen Mizzi en Jeff Gross, waarbij Gross uiteindelijk met een enorme bad beat van tafel werd gespeeld. Zijn QQ werd weggespeeld door de flush die Mizzi maakte met zijn Q8 suited. Gross won toch nog een bedrag van $274.000, waarmee hij zijn inzet meer dan verdubbelde. Mizzi ging er vandoor met 3,7 keer zijn inzet en won $466.000.

Tagged with: