Train je hersenen om beter te pokeren

December 30, 2013 Posted in Poker Tips by

Hoewel poker wettelijk gezien een kansspel is, weten mensen die poker spelen dat geluk niet de belangrijkste factor in het poker spelpoker_brain is, mensenkennis, wiskundig inzicht en veel andere zaken spelen wellicht een nog veel belangrijkere rol bij poker. Veel spelers zien poker dan ook veel meer als een denksport, dan als een kansspel. Aangezien het dus erg belangrijk is om je hersenen te gebruiken bij het poker, leek het ons een goed idee om je eens wat tips te geven hoe je je hersenen nog effectiever kunt gebruiken. In principe zijn dit ook een soort poker tips, maar dan indirect.

Poker is een analytisch spel en daarom is het belangrijk om te zorgen dat je niet te moe bent als je gaat pokeren. uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen die moe zijn een stuk creatiever denken dan mensen die helemaal alert zijn. Hoewel dit natuurlijk goed nieuws is voor schrijvers, schilders en andere creatieve mensen, hebben poker spelers hier juist weinig aan.

Uit de zelfde onderzoeken blijkt dat mensen die voldoende slaap hebben gehad en meer alert zijn, ook een beter analytisch vermogen hebben. In plaats van laat in de avond te pokeren, is het daarom juist misschien slim om wat vroeger te beginnen en tegen het einde van de middag of het begin van de avond te stoppen.

Een andere belangrijke ontdekking is dat stress je hersenen kan laten krimpen, hoe vreemd dit misschien ook mag klinken. Hierdoor zullen je hersenen minder goed functioneren. Het is dus af te raden om voor al te hoge bedragen te gaan spelen als je een periode met veel stress achter de rug hebt. Helemaal stoppen met poker is misschien ook geen goed idee, want poker kan natuurlijk ook helpen om de stress wat te verlichten. Voor veel mensen is poker immers ook een vorm van ontspanning.

De laatste tip waar we vandaag aandacht aan besteden gaat over multi tasken. Er mag dan al jaren een discussie zijn over het feit dat vrouwen wel kunnen multie tasken en mannen niet, maar uit onderzoek blijkt dat de hersenen eigenlijk helemaal niet kunnen multi tasken. Als je meerdere dingen tegelijk doet, zal dit altijd ten koste gaan van elkaar, dus zorg dat je je hoofd bij het spel houdt en dat je niet met andere dingen bezig bent tijdens het pokeren.

Tagged with: