GTECH sluit internationaal poker netwerk

January 8, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Het internationale poker netwerk van GTECH zal binnenkort gaan sluiten. er zijn verschillende online poker rooms aangesloten bij hetGTECH GTECH poker netwerk, waaronder bijvoorbeeld Poker Heaven, Paradise Poker en Muchos Poker. Hoewel dit misschien niet de allergrootste en bekendste online poker rooms zijn, zullen toch enkele duizenden spelers de dupe gaan worden van het sluiten van het internationale poker netwerk van GTECH. Toch zullen de poker netwerken van GTECH niet helemaal gaan verdwijnen, want het bedrijf heeft al bekend gemaakt dat een aantal nationale poker netwerken in elk geval behouden zal gaan blijven.

GTECH heeft besloten het .com netwerk te gaan sluiten na evaluatie van de cijfers van het afgelopen jaar en een langetermijnplanning die eind vorig jaar werd gepresenteerd. het bedrijf kwam tot de conclusie dat het internationale netwerk niet meer rendabel zou zijn in de toekomst, aangezien steeds meer landen de online kansspellen beter willen gaan reguleren en een eigen nationale online kansspel markt willen gaan creƫren.

Daarom heeft GTECH besloten het .com netwerk te verwijderen en zich op de nationale netwerken te gaan richten. Toch zal ook het Deense poker netwerk van GTECH binnenkort gaan verdwijnen. Hoewel dit in strijd lijkt met de stelling dat het bedrijf zich meer op de nationale markten zal gaan richten, is niet duidelijk gemaakt waarom tot dit besluit gekomen is.

In de persverklaring waarin bekend werd gemaakt dat het internationale poker netwerk zou worden gesloten, wordt wel vermeld dat het Canadese poker netwerk en het Spaanse poker netwerk van GTECH in elk geval nog ondersteunt zullen gaan worden in de toekomst. Waarschijnlijk gaat het bedrijf nu per land bekijken of zij door zullen gaan met het aanbieden van hun poker netwerk en mogelijk zullen ook nieuwe nationale markten verkend gaan worden.

De kans is zeker aanwezig dat GTECH ook de Nederlandse markt zal gaan verkennen en mogelijk een aanvraag zal gaan doen voor een Nederlandse licentie, op het moment dat de online kansspelen in Nederland gelegaliseerd zullen gaan worden. Dat dit zal gaan gebeuren is al zeker, alleen is het nog de vraag wanneer dit precies zal gaan gebeuren en ook over de precieze vorm van de licentie regeling is nog wat onduidelijkheid. Feit is wel dat de nationalisering van de online poker markt en de online poker netwerken gevolgen gaat hebben op de langere termijn. Maar of die gevolgen goed of slecht zullen uit gaan pakken voor de gebruikers, is nog alles behalve zeker.

Tagged with: