Geruchten over bankroet Dwan en Ivey

January 12, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Er gaan nu al een tijdje de geruchten de ronde dat Tom Dwan en Phil Ivey beiden bankroet zouden zijn. Of dit verhaal waar is, is nietbroke helemaal zeker te zeggen, want zowel Toma Dwan als Phil Ivey hebben nog niet gereageerd op dit nieuws. Ze hebben het verhaal dus niet bevestigd, maar ook niet ontkend en dat zorgt er natuurlijk voor dat de geruchten machine door blijft werken. De geruchten werden de wereld in geholpen door Dan Bilzerian. In een interview dat Bilzerian had met Card Player Magazine stelde hij dat Dwan al een tijdje bankroet is en dat ook Ivey sinds kort de bodem van zijn bankroll heeft bereikt.

Of dit verhaal nu helemaal waar is, valt te betwijfelen, want Bilzerian is niet altijd de meest betrouwbare bron gebleken. Bilzerian is een miljonair die regelmatig poker speelt met bekende acteurs en poker spelers en ook af en toe een rolletje speelt of aan een toernooi mee doet. Vorig jaar konden we op deze site nog melden dat Bilzerian op Twitter claimde dat hij meer dan tien miljoen dollar tijdens een cash game had gewonnen, maar ook dit verhaal wordt nog steeds in twijfel getrokken omdat het nooit door iemand anders bevestigd is.

Ook het verhaal van het eventuele bankroet van Ivey en Dwan is nog steeds niet bevestigd en is dus niets meer dan een gerucht dat door Bilzerian de wereld in is geholpen. Toch zou het verhaal in elk geval voor Tom Dwan niet eens zo ver van de waarheid af kunnen zitten. we hebben de laatste tijd weinig meer gehoord van Dwan. Onlangs liet hij op Twitter weten dat hij maar liefst 4 miljoen dollar had verloren tijdens een cash game en eind vorig jaar heeft hij zijn contract met Full Tilt Poker opgezegd.

Toch lijkt het sterk dat wan daadwerkelijk bankroet is. Hoewel hij geen sponsor contract meer heeft, lijkt dat vooral een eigen keuze te zijn, want de online poker rooms staan in de rij om Dwan een contract aan te bieden. Ook het verlies van vier miljoen lijkt heel wat, maar dwan speelt wel vaker voor zulke bedragen, hoewel dit wel de eerste keer is geweest dat hij zoveel ineens verloor.

In het geval van Ivey lijkt er helemaal niks waar te zijn van de claims van Bilzerian. Ivey staat bekend om het feit dat hij zijn bankroll altijd erg goed managet en dat hij nooit onnodige risico’s zou nemen. daarnaast heeft zijn vriend Daniel Negreanu laten weten dat hij Ivey onlangs nog een paar keer gesproken heeft en dat er niets over een bankroet ter spraken is gekomen. de toekomst zal uit gaan wijzen of Bilzerian wel of geen gelijk heeft.

Tagged with: