Arrestatie in zaak valse chips Borgata

January 26, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Afgelopen week werd er tijdens het eerste toernooi van het Borgata Winter Open een flink aantal valse chips ontdekt. In totaal blekenLusardi er voor 2,7 miljoen punten aan valse chips in het toernooi te zitten. Na de ontdekking van de valse chips werd het toernooi stop gezet in afwachting van een onderzoek. De organisatie van het Borgata Winter Open,  de lokale kansspelautoriteit en de lokale politie werkten samen tijdens het onderzoek. Nu, bijna een week na het ontdekken van de valse chips, is er een arrestatie gedaan in de zaak en lijkt de zaak te zijn opgelost.

De politie heeft bekendgemaakt dat de persoon die gearresteerd is, de 42-jarige Christian Lusardi uit North Carolina is. Lusardi is een niet erg succesvolle poker speler, zoals blijkt uit zijn statistieken. Hij doet al mee aan de grotere poker toernooien sinds 2009 en sindsdien heeft hij twee keer in de prijzen weten te vallen en heeft hij in totaal $30.000 verdiend.

Na de eerste dag van het geplaagde toernooi van het Borgata Winter Open, was Lusardi de zeer onverwachte chip leader. Nu we weten dat hij achter de fraude met de chips zit, is dit ineens een stuk minder verbazingwekkend. toch was Luasrdi in eerste instantie niet meer verdacht dan de andere spelers die zich hadden ingeschreven voor het bewuste toernooi.

Alle spelers die zich hadden ingeschreven werden ondervraagt, al was het alleen maar omdat het zeker in het begin nog helemaal niet duidelijk was of de fraude een eenmansactie was of dat er een groep spelers achter de fraude zat. iets, dat gezien de grote hoeveelheid valse chips een realistische mogelijkheid leek te zijn.

Uiteindelijk was het Lusardi zelf die het de politie een stuk gemakkelijker maakte in hun onderzoek. Nadat Lusardi zijn hotelkamer had verlaten, bleken er problemen te zijn met de afvoer. Na controle bleek de afvoer van zijn kamer verstopt te zijn met hinderden valse chips. Het was toen natuurlijk geen raadsel meer wie er achter de fraude tijdens de Borgata Winter Open zat.

Kort na de vondst van de munten in de afvoer werd Lusardi opgepakt in een afgelegen motel in Atlantic City. Nu zit hij vast voor verschillende zaken, waaronder fraude en diefstal en is zijn  borgtocht op $300.000 gezet. Het meest treurige aan het hele verhaal is eigenlijk nog dat zelfs met de valse munten Lusardi een prutserige poker speler bleek te zijn, want uiteindelijk wist hij niet meer dan $6.814 te winnen tijdens het toernooi.

Wat er nu met de rest van het toernooi gaat gebeuren is nog niet bekend. Toen de fraude werd opgemerkt waren er nog 27 spelers actief in het toernooi. De kans is klein dat het toernooi toch nog af gespeeld gaat worden en dat Lusardi zijn geld terug gaat in de prijzenpot is ook een zekerheid, maar hoe de zaak verder zal worden afgehandeld is nog niet duidelijk.

Tagged with: