PokerStars gaat valsspelers ook bij live toernooien weren

February 2, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Er is de laatste tijd redelijk wat te doen over vals spelen in de poker wereld, ook het gedrag aan tafel is al een tijdje onderwerp van

banned

gesprek. De discussie hierover was aan het einde van vorig jaar al flink aan de gang, maar met het recente vals spel schandaal tijdens het eerste toernooi van de Borgata Open blijkt de discussie ook erg actueel te zijn. Bij PokerStars hebben ze nu besloten om spelers die zich aan de online tafels misdragen of vals spelen niet alleen (tijdelijk) te verbannen van hun online tafels, maar deze spelers ook de toegang te ontzeggen bij de live toernooien die door PokerStars gesponsord worden.

Een tijdje geleden was er op de site van PokerStars al een poll te vinden waarop spelers aan konden geven wat zij vonden dat moest gebeuren met spelers die betrapt werden op vals spel of spelers die storend gedrag vertonen aan de poker tafel. Het overgrote merendeel van de mensen die op de poll reageerden was het er over eens dat deze spelers het beste gestraft konden worden met een volledige of tijdelijke verbanning van de PokerStars tafels.

Zeker na de poll moet deze stap van PokerStars niet geheel als een verrassing komen voor trouwe PokerStars spelers. PokerStars heeft de laatste tijd wel vaker spelers die zich misdroegen aan de online tafels geweerd bij verschillende live toernooien, maar nu is dit dus beleid geworden en mogen ook spelers die tijdelijk verbannen zijn in die periode dus niet meer deelnemen aan live poker events die door PokerStars gesponsord worden.

Voor de meeste spelers zal dit natuurlijk niks uitmaken, want het grootste deel van de online poker spelers wil gewoon poker spelen en speelt gewoon eerlijk zonder andere mensen lastig te vallen aan de poker tafel. Voor die paar spelers voor wie het blijkbaar moeilijk is om zich te gedragen aan de poker tafel, heeft de beslissing van PokerStars wat meer gevolgen, want er zijn nog al wat live poker tours die gesponsord worden door PokerStars, denk bijvoorbeeld aan de European Poker Tour. Spelers die verbannen worden, kunnen dus aan geen van deze toernooien meer deelnemen.

Spelers die voorgoed verbannen worden, komen op een zwarte lijst te staan die wordt gedeeld met Full Tilt Poker, dus ook daar kunnen deze spelers niet meer terecht. Andersom komen spelers die bij Full Tilt op de zwarte lijst staan ook niet meer aan de bak bij PokerStars. er wordt zelfs al gesproken van een zwarte lijst die door de meeste online poker rooms gedeeld gaat worden, maar zo ver is het nog lang niet.

Tagged with: