Winnaar WSOP Main Event wint dit jaar waarschijnlijk $10 miljoen

February 6, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Eind december vorig jaar werd al een deel van het programma van de World Series of Poker van dit jaar bekendgemaakt. We wetenWSOP dus al dat het eerste toernooi van de WSOP dit jaar zal gaan beginnen op 27 mei en dat op 14 juli de laatste dag van de WSOP zal zijn. ook wisten we al dat het Main Event dit jaar van start zal gaan op 5 juli en dat er in totaal drie dagen zijn waarop spelers kunnen starten. wat we echter nog niet wisten, is dat er dit jaar waarschijnlijk een gegarandeerd bedrag van tien miljoen dollar klaar ligt voor de gelukkige winnaar van het Main Event van dit jaar.

De informatie de we eind vorig jaar kregen over de WSOP van dit jaar, werd officieel bekendgemaakt door de organisatie van de WSOP. Het nieuws dat de winnaar van het Main Event waarschijnlijk tien miljoen mee naar huis gaat nemen, was echter geen nieuws dat al naar buiten had mogen worden gebracht, maar door een foutje op de officiƫle website van de WSOP, lekte dit nieuws toch uit.

Door een techniscvhe fout werd het volledige programma van de WSOP 2014 al online geplaatst op de site van de WSOP. Hoewel het programma slechts een paar minuten online stond, waren er natuurlijk toch mensen die het kregen te zien en een aantal van hen maakten ook een screenshot van het programma. p zich stond er weinig vermeld in het programma dat niet al bekend was of waar in elk geval al sterke vermoedens over bestonden. Totdat het mensen opviel dat er melding werd gemaakt van een gegarandeerde eerste prijs van tien miljoen dollar.

Het schema stond slechts een paar minuten online en de fout werd dus snel opgemerkt. Kort na het per ongeluk verschijnen van het schema, kwam de SP organisatie naar buiten met een verklaring waarin zij stelden dat het gepubliceerde schema een tijdelijk schema was en dat er nog niks zeker is.

Mocht in de uiteindelijke versie van het schema nog steeds met tien miljoen naar huis gaan, dan zou dit overigens niet eens de grootste prijs ooit tijdens het Main Event van de WSOP zijn. Die werd namelijk in 2006 gewonnen door Jamie Gold, die dat jaar meer dan twaalf miljoen dollar won. Dat jaar kende dan ook het grootste Main Event veld in de geschiedenis van de WSOP. In dat jaar had het Main Event 8.773 deelnemers. Na een dip in de jaren na 2006 is er de laatste jaren weer een groei in de bezoekersaantallen van het Main Event, dus het zou zo maar eens kunnen dat de winnaar van het Main Event er dit jaar vandoor gaat met $10.000.000.

Tagged with: