PokerStars gaat weer een recordpoging doen

February 14, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Vorig jaar heeft PokerStars het record vopor het grootste poker toernooi ooit verbroken, een record dat zij eerder ook al op hunrecord-attempt naam hadden staan. Eind deze maand gaat PokerStars weer proberen om hun eigen record te gaan verbreken en de kans is natuurlijk groot dat ook deze poging het record te verbreken weer gaat lukken. PokerStars is en blijft namelijk de grootste online poker aanbieder ter wereld, dus als er één online poker room is die het mogelijk zou lukken om het oude record van PokerStars te verbeteren, dan is het PokerStars zelf wel.

Het huidige record, dat vorig jaar werd neergezet door de spelers van PokerStars, staat nu nog 225.000 deelnemers, wat natuurlijk al best wel veel is. Nu heeft PokerStars dus besloten om deze maand te gaan proberen dit record te gaan verbreken. Daarom organiseert PokerStars op 23 februari een speciaal online poker toernooi met als doel het oude record te verbreken.

Het toernooi dat op 23 februari gespeeld zal gaan worden heeft een maximaal aantal plaatsen van 230.000. Als het toernooi dus uitverkocht is, zal het oude record worden overschreden met 5.000 spelers en de kans is eigenlijk honderd procent dat PokerStars een vol veld bij elkaar zal weten te krijgen. Zeker als je bedenkt dat de buy in voor dit speciale toernooi, net als vorig jaar, maar één dollar bedraagt; dat is nog geen euro, dus dat zou eigenlijk iedereen wel moeten kunnen missen.

Ondanks de lage buy in, is er toch een flinke prijzenpot beschikbaar, wat natuurlijk niet vreemd is met zoveel deelnemers. PokerStars garandeert een totale prijzenpot van maar liefst $300.000, wat dus betekend dat zelf als het toernooi helemaal is uitverkocht, PokerStars nog minimaal $70.000 van hun eigen geld in de pot steken om het record te kunnen verbreken en de deelnemers toch een goeie payout te garanderen.

Over de payout gesproken. Voor de winnaar van het toernooi ligt een bedrag klaar van $25.000 en dat is natuurlijk een leuke winst op een investering van slechts een dollar. Daarnaast heeft PokerStars bekend gemaakt dat de top 60.000 spelers in de prijzen zullen vallen en dat betekend dat meer dan 1 op de 4 deelnemers van het toernooi in de prijzen zullen vallen. Op de site van PokerStars kun je alle informatie vinden over deze poging om het record van vorig jaar te verbreken.

Tagged with: