Poker nieuws uit Sochi

February 21, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Vandaag is er eens poker nieuws te melden vanaf de Olympische Spelen. Op het eerste gezicht lijkt er weinig verband te zijn tussensochi-olympics poker en de Olympische Winterspelen die op dit moment aan de gang zijn in het Russische Sochi. Behalve dan misschien dat het in beide gevallen om competitie gaat. Toch is er vreemd genoeg toch poker nieuws te melden uit Sochi. En dan zijn er ook meteen twee nieuws berichten uit Sochi die met poker te maken hebben. En dan hebben we het niet over poker toernooitjes die de Olympiërs met elkaar spelen, want ook dat zal vast gebeuren in Sochi.

Er is zowel positief als wat meer negatief nieuws te melden, dus laten we beginnen met het positieve nieuws. Zoals veel poker liefhebbers zullen weten, hebben de meeste online poker rooms eigen prof teams en natuurlijk heeft ook de grootste online poker aanbieder ter wereld, PokerStars een aantal professionele poker spelers onder contract staan. Naast dit prof team, heeft PokerStars ook een team met sporters die een contract hebben bij PokerStars en zij spelen onder de naam Team PokerStars SportStars.

Vooral voor Nederlanders moet dit geen verrassend nieuws zijn, want onze eigen Fatima Moreira de Melo speelt al een hele tijd voor dit team en ook top tennisser Raphael Nadal is lid van Team PokerStars SportStars. Een wat minder bekend lid van het sport team van PokerStars is de Zweed Marcus Hellner, die in eigen land een succesvol skiër is. Afgelopen week wist Hellner als lid van het Zweeds team de gouden medaille in de wacht te slepen op het onderdeel 4x 10km Cross Country en natuurlijk feliciteren wij hem met zijn resultaat.

Waar het de ene poker speler voor de wind gaat tijdens de Spelen, is er een andere sporter die minder goede resultaten boekt en de schuld daarvan wordt gelegd bij online poker. Petter Northugg is wederom waarschijnlijk geen bekende naam in Nederland. Hij is een Noorse langlaufer die op het moment in Sochi zijn land aan het verdedigen is. Maar, hoewel Northugg tot de beste langlaufers ter wereld behoort, vallen zijn resultaten op de Spelen tot zover erg tegen.

Northugg werd afgelopen vrijdag nog gepasseerd voor een onderdeel en tijdens de onderdelen waarbij hij wel in actie kwam, wist hij tot zover weinig indruk te maken. De schuld hiervan wordt gelegd bij de online poker verslaving van Northugg. Het blijkt dat Northugg, sinds hij in Sochi is aangekomen flink wat tijd aan de online poker tafels heeft doorgebracht en inmiddels al op een verlies staat van zo’n 15.000 euro. Dit is blijkbaar ten koste gegaan van zijn training en inzet. Zondag kan hij zich overigens nog revancheren tijdens de team estafette.

Tagged with: