Gedupeerden Borgata schandaal stappen naar de rechter

February 25, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Het poker jaar begon dit jaar helaas met een schandaal. In januari werd het Borgata Winter Poker Open gespeeld en tijdens het eersteborgatawinteropen toernooi bleken er valse chips in het spel te zitten en werd het spel stil gelegd op het moment dat er nog maar 27 spelers in het spel zaten. Inmiddels zijn we dik een maand verder en is het onderzoek naar deze vals spel zaak nog steeds niet afgerond en ook is dus nog steeds niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de 27 spelers die nog in het spel zaten en wat er gebeurd met de uitbetalingen van de spelers die al in de prijzen waren gevallen toen de fraude werd ontdekt. Daarom zijn de deelnemers van het geplaagde toernooi nu naar de rechter gestapt.

Zoals gezegd werd de fraude pas erg laat in het toernooi ontdekt. Na ontdekking werd het toernooi meteen stop gezet en werd er een onderzoek ingesteld. Al vrij snel kwam de organisatie er achter dat de chip leader van dag 1B, Christian Lusardi, achter de fraude zat. Het meest sneue aan het verhaal is, dat Lusardi zelfs met vals spelen maar net in het geld wist te komen en dus al vrij vroeg het toernooi moest verlaten.

Met de arrestatie van Lusardi was de kous echter nog niet af, want het is nog steeds niet zeker of Lusardi alleen handelde of dat hij ook nog één of meerdere handlangers had tijdens het toernooi. Zolang dit onderzoek nog niet is afgerond, krijgen de deelnemers van het toernooi geen duidelijkheid over wat er gaat gebeuren.

Veel spelers zijn het lange wachten beu, met name de 27 spelers die nog in het toernooi zaten. Nu heeft één van deze 27 spelers, Jacob Musterel, namens alle spelers van het toernooi een rechtszaak aangespannen tegen de organisatie van de Borgata Winter Poker Open. De organisatie wordt beschuldigd van drie punten van nalatigheid. Zo zou er niet voldoende beveilging zijn geweest tijdens het toernooi. Ook werden opmerkingen van spelers over de valse chips in eerste instantie genegeerd door de organisatie. De laatste beschuldiging betreft het feit dat er te weinig chip counts waren tijdens het toernooi, waardoor de fraude pas in een zeer laat stadium werd ontdekt.

In de zaak eisen de gedupeerden dat zij allemaal hun buy in van $560 terug krijgen, ook de spelers die op dag 1A en 1C in actie kwamen en dus niet direct geraakt werden door de fraude. Daarnaast eisen de gedupeerden ook dat de Borgata organisatie alle overige onkosten zoals verblijf en reiskosten terug betaald aan de gedupeerde spelers. De Borgata organisatie heeft nog geen reactie gegeven op de rechtszaak en wacht de uitspraak van de rechter af.

Tagged with: