Eind deze maand WCOOP Challenge Series

March 14, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Het lijkt erop alsof ze bij PokerStars denken dat ze nog niet genoeg toernooien hebben, want eind deze maand komt de grootste onlinewcoop_challenge poker room ter wereld weer met een nieuwe online poker serie onder de naam WCOOP Challenge Series. Een aantal jaar geleden begon PokerStars met de World Championship of Online Poker om als online tegenhanger van de World Series of Poker te dienen. De Sunday Million was toen al één van de meest populaire wekelijkse poker toernooien ter wereld en een een paar jaar later volgde ook de Micro Millions, een online poker serie met toernooien met een lage buy in, zodat ook spelers met een kleine bankroll eens mee konden maken hoe het is om aan een grote internationale poker serie deel te nemen.

Nu is het PokerStars toernooi programma dus nog verder uitgebreid met de WCOOP Challenge Series, die van 28 tot en met 30 maart gespeeld gaat worden. Tijdens deze drie dagen zullen er ion totaal negen verschillende toernooien worden gespeeld. Anders dan de Micro Millions, zijn de buy ins voor deze toernkooien misschien niet voor iedereen weggelegd, maar met een totale gegarandeerde prijzenpot van 9 miljoen dollar, is het ook niet zo vreemd dat je redelijk in je buidel moet tasten om deel te kunnen nemen aan één van deze negen toernooien.

Op de 28ste zal om 18.00 uur worden afgetrapt met het goedkoopste toernooi uit deze serie; een No Limit Holdem toernooi met een totale buy in van $109. Om 22.00 uur zal dit worden gevolgd door een No Limit Holdem rebuy toernooi met eenbuy in van $215. Dit zijn de enige twee op de eerste dag van de WCOOP Challenge Series.

De tweede dag bestaatuit drie toernooien en alle drie deze toernooien zullen in het No Limit Holdem format worden gespeeld. De dag begint om 16.00 uur met een Progressive Super KO met een buy in van 700 dollar. Vervolgens begint om 19.30 uur een 8-max toernooi met een buy in van $1.050. Deze dag wordt afgesloten met een 6-max toernooi met een buy in van $215 dat om 22.00 uur begint.

De laatste dag van de WCOOP Challenge Series heeft 4 toernooien, waaronder het enige niet-NLH toernooi en natuurlijk het Main Event. Er zal om 17.00 uur rustig worden begonnen met een toernooi met een buy in van $215. Daarna volgt om 19.00 uur een Pot Limit Omaha rebuy toernooi met een buy in van $700. Om 20.30 is er een speciale Sunday Million met een buy in van $215 en het gebeuren wordt afgesloten met het Main Event, dat een buy in heeft van $2.100.

De winnaars van elk toernooi krijgen een speciale WCOOP Challenge Series money clip en ook krijgen zij allemaal een ticket voor het Main Event van de echte WCOOP. Voor meer informatie over deze toernooien en de gegarandeerde prijzenpotten van elk toernooi kun je terecht op de site van PokerStars.

Tagged with: