7de editie van Partypoker Premier League of Poker begonnen

March 19, 2014 Posted in Poker Toernooien by

De jaarlijks terugkerende Premier League of Poker van Partypoker is weer begonnen en het is inmiddels alweer de zevende keer datpremier league of poker Partypoker deze Premier League organiseert en dit jaar zijn er wat kleine veranderingen aangebracht in de regels. De eerste uitzendingen zijn inmiddels al uitgezonden op de Britse zender Sky Sports 3 en inmiddels is het al mogelijk deze afleveringen online te bekijken. Natuurlijk zal de Partypoker Premier League of Poker 7 ook weer uitgezonden gaan worden op de Nederlandse televisie, maar welke zender deze uit gaat zenden en wanneer is op dit moment nog niet bekend.

Dit jaar is de Partypoker Premier League of Poker opgenomen in de Playground Poker Club in het Canadese Montreal. Net als elk jaar waren er ook dit jaar weer 12 bekende poker spelers geselecteerd om deel te nemen. Onder de spelers bevonden zich onder anderen Antonio Esfandiari, Vanessa Selbst, Phil Laak en natuurlijk de winnaars van de vorige twee edities: Scott Seiver en Dan Shak.

Net als elk jaar zullen deze twaalf spelers het tijdens verschillende single table toernooien tegen elkaar opnemen om te beslissen wie van hen zich uiteindelijk de winnaar van de zevende editie van de Pertypoker Premier League of Poker mag gaan noemen. Dit jaar zijn de regels, zoals gezegd, echter enigszins aangepast.

Dit jaar zullen de spelers zes verschillende heats spelen, waarbij telkens acht spelers aan bod zullen komen. Elke speler zal uiteindelijk vier keer in actie komen. Spelers verdienen punten voor de posities die zij weten te behalen. Na de zes heats zullen de behaalde punten bij elkaar op worden geteld en zullen de vier betse spelers zich automatisch plaatsen voor de finale.

Tot zover is er weinig veranderd ten opzichte van de voorgaande jaren. Het verschil zit hem in hoe beslist gaat worden wie de overige vier spelers zullen zijn die aan de finale tafel plaats mogen gaan nemen. De spelers die na de 6 heats plaats 5 tot en met 8 bezetten zullen het in een aantal heads up matches tegen elkaar op gaan nemen om te beslissen welke twee spelers door zullen gaan naar de finale om zo de zes plaatsen aan de finale tafel vol te maken.

De veranderingen die dit jaar zijn doorgevoerd, komen van reacties van spelers en vooral ook kijkers. Op televisie zal Kara Scott het hele gebeuren presenteren en natuurlijk de deelnemers interviewen. Voor de winnaar van de Partypoker Premier League of Poker van dit jaar light een bedrag van $400.000 klaar.

Tagged with: