JC Tran wint tweede WPT titel

March 21, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Dat JC Tran tot de top van de poker wereld behoort, weten we al een paar jaar. Afgelopen jaar wist Tran nog alle ogen op zich gerichtJCtran tijdens het Main Event van de World Series of Poker. Hij wist met de grootste stack de finale tafel te bereiken en was in de ogen van veel spelers en kijkers dan ook de grote favoriet. Ook omdat hij de meest ervaren toernooi speler aan tafel was. Helaas voor Tran liep het net even anders en moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plek. De 2 miljoen dollar die hij voor deze prestatie binnen wist te slepen, zal de pijn waarschijnlijk wt verzacht hebben, maar natuurlijk was hij blijer geweest met de titel.

Na de WSOP liet Tran weten dat hij het wat rustiger aan zou gaan doen en dat hij wat meer tijd met zijn familie wilde doorbrengen. Natuurlijk betekende dit niet dat hij helemaal op zou houden met poker, maar dat hij niet meer de hele wereld af zou gaan reizen om aan elk groot toernooi deel te kunnen nemen.

Nu wil het toeval dat JC Tran in Sacramento woont en laat dat nou net de plek zijn waar het World Poker Tour Rolling Thunder event werd gehouden. Met een WPT toernooi bij hem om de hoek kon Tran natuurlijk eigenlijk niet anders dan zichzelf inschrijven voor wat side events en natuurlijk ook het Main Event, dat een buy in had van $3.500.

Dat de kleine pauze Tran goed heeft gedaan en niets heeft afgedaan aan zijn poker skills bleek wel uit het feit dat hij het Main Event van het WPT Rolling Thunder op zijn naam wist te zetten en daarmee zijn tweede WPT titel wist te bemachtigen. Met zijn overwinning in Sacramento won Tran een bedrag van iets meer dan $300.000, dus kan hij nog even rustig aan blijven doen als hij wil.

Tran kreeg zijn overwinning overigens zeker niet in de schoot geworpen, hij heeft er zelfs hard voor moeten werken. Bij aanvang van de laatste dag zag het er niet goed ui voor Tran, want op dat moment had hij nog maar 23 blinds voor zich staan. Door wat risico te nemen, wist Tran zijn stack uit te breiden. In totaal wist hij zelfs vier spelers van tafel te spelen voordat hij de heads up wist te bereiken. Met zijn overwinning is Tran weer iets meer gestegen op de all time money list. Hij neemt op het moment de 17de positie in op deze lijst.

Tagged with: