Full Tilt Poker presenteert Flipout toernooien

March 23, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Zoals de meeste bezoekers van deze site wel zullen weten heeft Full Tilt Poker flink te lijden gehad onder de gebeurtenissen van BlackFull_Tilt_Poker_Flipout_Tournaments Friday, inmiddels alweer een paar jaar geleden. Voor Black Friday was Full Tilt Poker de op één na grootste en populaiste poker room op het internet. Na Black Friday ging Full Tilt op zwart en zag het er lang naar uit dat de geplaagde poker room ook nooit meer terug zou keren. Uiteindelijk werd Full Tilt overgenomen door PokerStars en inmiddels zijn ze alweer een tijdje actief op het internet en zeker niet zonder succes. Het zou eigenlijk ook jammer zijn als Full Tilt zou verdwijnen, want zij waren altijd de meest vernieuwende online poker room.

Een goed voorbeeld van de innovativiteit van Full Tilt Poker is bijvoorbeeld de uitvinding van Rush Poker. Tegenwoordig hebben bijna alle grote online poker rooms een dergelijke mogelijkheid, waarbij spelers op het moment dat zij folden naar een andere tafel worden geplaatst om zo het spel te versnellen. Veel mensen zijn  inmiddels vergeten dat het Full Tilt was dat deze poker vorm heeft uitgevonden. Helaas voor Full Tilt was Rush poker nog maar net beschikbaar toen Black Friday kwam.

Gelukkig zijn ze bij Full Tilt ondanks alle problemen in de afgelopen jaren en de overname door PokerStars hun innovativiteit nog niet verloren, zoals nu wel weer blijkt met de introductie van Flipout toernooien. Flipout toernooien liggen een beetje in de lijn van Rush poker; in die zin dat het in beide gevallen om een versnelling van het traditionele poker spel gaat.

Bij normale poker toernooien betaal je het inschrijfgeld en moet je je daarna eerst door het veld van spelers heen werken om in überhaupt de prijzen te komen. Met een beetje pech haal je het geld net niet en ga je als bubble van tafel. Dit is verleden tijd bij de Flipout toernooien.

Na aanvang van een Flipout toernooi gaat meteen iedereen all in. Vandaar ook de naam, want er wordt meteen begonnen met een coin flip. Na deze coin flip zullen alle winnaars automatisch in het geld vallen en daarna doorgaan met het toernooi. Het voordeel voor de verliezers is dat zij meteen weten dat zij niet in het geld zitten en dus meteen aan een nieuw toernooi kunnen beginnen, terwijl de winnaars niet meer de druk voelen of zij nu wel of niet in de prijzen zijn gevallen. De Flipout tafels zijn nu online bij Full Tilt en natuurlijk is er de komende week een speciale actie om deze nieuwe vorm van toernooi poker te vieren. Kijk op de site van Full Tilt voor alle informatie.

Tagged with: