Neem gas terug na een drie-bet

March 25, 2014 Posted in Poker Tips by

Het is alweer een flinke tijd geleden dat we op deze pagina aandacht hebben besteeds aan poker tips. in het verleden werd er hierpoker-bet regelmatig aandacht besteed aan tactieken en tips om je poker spel beter te maken, maar de laatste tijd is dit er wat bij in geschoten. Voor een deel heeft dit er ook mee te maken dat het merendeel van de online poker spelers en bezoekers van deze site de standaard trucs meetsal wel beheersen. Toch is er de afgelopen tijd een trend merkbaar die steeds populairder lijkt te worden in de poker wereld, maar die eigenlijk in strijd is met goed poker spel. Het aantal raises voor de flop lijkt steeds meer te worden en we zullen hier uit proberen te leggen waarom dat geen goede ontwikkeling is.

Tijdens de World series of Poker van afgelopen jaar viel deze trend voor het eerst goed op, mede door het grote aantal  toernooien en dus ook handen dat werd uitgezonden in korte tijd. Maar, ook tijdens de EP en WPT toernooien van de afgelopen tijd zie je steeds meer raises voor de flop. Een aantal jaar geleden waren twee of drie raises normaal, nu zijn 9-bets zelfs geen uitzondering meer.

De meeste spelers zouden moeten weten dat hoe lager de bet of raise is, hoe groter de kans dat iemand goedkoop een pot mee gaat kijken en zo wellicht met een matige hand jouw goeie hand verslaat. Daarom is de ontwikkeling op raise gebied ook zo vreemd. De standaard min raise van zo’n drie keer de blinds wordt nog steeds veelvuldig gebruikt en daar is ook zeker niks mee. Het is een goede voel bet om te zien hoe je er voor staat, maar met een echt goede hand zoals AA, is het wellicht beter om een wat hogere raise te doen.

Het probleem ligt dan ook niet zozeer met de min bet als start bet, maar met de min raises die maar blijven komen. Tijdens de WSOP was er een hand waarbij een speler met pocket 9’s uiteindelijk een 9-bet maakte voordat de flop kwam. Elke bet en raise was een min-raise. De bewuste speler bleek tegenover AA te zitten en verloor dan ook de pot.

Als de speelr met de 9’s meteen een hogere raise had gedaan en werd gecalld door de azen, had hij kunnen weten tegenover een monster hand te zitten en wellicht eerder kunnen folden om zo zijn geld te besparen. Op het moment dat je geen echt geweldige hand hebt, zoals een AA KK, QQ of AK, en er komt een drie-bet, pas dan op. in de meeste gevallen is het dan het beste gewoon te folden. In sommige gevallen zal je de winnende hand folden, maar op de langere termijn zal het je een hoop geld besparen.

Tagged with: