Software fout kost PokerStars geld

April 8, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Dat er zelfs bij de grootste online poker room ter wereld weleens iets verkeerd gaat, bleek afgelopen zondag wel tijdens de Sundaysunday-warm-up Warm Up. Door een software fout waren late registrations niet langer mogelijk bij het toernooi. Hierdoor liep PokerStars flink wat geld mis, aangezien er flink wat mensen in de wacht stonden om toch nog aan het toernooi deel te nemen, maar dit niet konden. Nu kan zoiets natuurlijk overal gebeuren, het is alleen een beetje ongelukkig dat dit precies tijdens één van de meest populaire wekelijkse poker toernooien op het internet gebeurt.

Wat de fout nog zuurder maakt voor PokerStars is dat zij niet alleen het inschrijfgeld van de spelers die in de wacht stonden nu moeten missen, maar dat er ook nog eens een gegarandeerde prijzenpot van $500.000 klaar lag voor het toernooi. een dergelijke prijzenpot is natuurlijk alleen rendabel voor PokerStars als er een zogeheten overlay is. Wat betekend dat de kosten van de prijzenpot gedekt zijn door de buy-ins van de ingeschreven spelers.

De buy in voor de sunday Warm Up bedraagt $215. Een simpele rekensom leert ons dat er bij een gegarandeerde prijzenpot van $500.000 meer dan 2325 spelers deel moeten nemen aan het toernooi, willen alle kosten voor PokerStars gedekt zijn. Hierbij wordt er dan ook nog eens vanuit gegaan dat alle spelers zich direct inkopen en zich niet via goedkopere toernooien kwalificeren voor de Sunday Warm Up, anders komt het vereiste aantal spelers natuurlijk nog hoger te liggen.

Normaal gesproken is het geen enkel probleem voor pokerStars om de kosten te dekken en in de meeste gevallen valt de totale prijzenpot nog een stuk hoger uit dan het gegarandeerde bedrag, omdat de Sunday Warm Up tijdens een gemiddelde week zo’n 3.000 spelers trekt. Afgelopen zondag werd dit aantal alleen bij lange na niet gehaald.

Afgelopen zondag hadden 1.204 spelers zich vooraf al ingeschreven voor het toernooi, dus deze spelers ondervonden geen negatieve gevolgen van het probleem met de late registrations. In tegendeel zelfs, want door het relatief kleine veld was het natuurlijk veel makkelijker om een flink bedrag binnen te slepen.

Terwijl het toernooi al aan de gang was, probeerden meer dan 2.000 spelers zich nog in te schrijven, maar door een fout in de software, kwam er niemand door de wachtrij heen. Dit foutje heeft PokerStars een dikke $200.000 gekost. kijk dus niet raar op als je binnenkort een vacature bij PokerStars voorbij ziet komen, want de kans is natuurlijk zeker aanwezig dat dit iemand zijn baan gaat kosten.

Tagged with: