November Niner kondigt aan te stoppen met poker

April 21, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Poker is zo’n spel dat je waarschijnlijk de rest van je leven wel zal blijven spelen, als je het spelletje eenmaal leuk vindt en onder decandio knie hebt. Maar, af en toe een potje poker spelen is natuurlijk iets heel anders dan de uren en dagen van achtereen aan de poker tafel zitten, zoals de professionele poker spelers doen. Daarom kondigt zo eens in de zoveel tijd wel een poker speler aan dat hij of zij gaat stoppen met het spelletje. Onlangs maakte ook de Italiaanse November Niner Filippo Candio bekend dat hij gaat stoppen met poker. Of hij dit ook vol gaat houden moet de toekomst uitwijzen, want er zijn in het verleden al een flink aantal spelers geweest die hun pensioen aankondigden, om een paar jaar later weer gewoon aan de poker tafel te gaan zitten.

Candio speelde zich in de kijker door tijdens het Main Event van de World Series of Poker van 2010 de November Nine te bereiken. Uiteindelijk wist Candio een absoluut niet onbehoorlijke vierde plaats te bemachtigen. Met het bereiken van deze positie, wist Candio een bedrag van iets meer dan drie miljoen dollar te winnen.

Ook na zijn WSOP succes bleef Candio een geduchte toernooi speler. Candio stond niet alleen bekend om zijn succes tijdens de WSOP van 2010, maar ook om de manier waarop hij af en toe zijn eigen poker kunsten vierde. hij was vaak uitbundig bij het vieren van een gewonnen hand en maakte zich daarmee niet erg populair onder zijn collega’s. Dit gedrag werd door veel spelers als haast schandalig gezien. Vul zijn naam maar eens in op Youtube om wat voorbeelden te zien van zijn tafelgedrag.

Nu heeft Candio dus aangekondigd dat hij zal gaan stoppen met poker. De aankondiging van Candio komt vrij kort nadat de Italiaanse belastingdienst had laten weten dat zij een onderzoek hadden ingesteld naar Candio en dat zij hem zullen gaan vervolgen voor belastingontduiking. Candio ontkent overigens alle punten van de aanklacht, maar kondigde wel zijn vertrek van het poker veld aan.

Of Candio ook echt gaat stoppen moet nog blijken. een paar jaar geleden kondigde ook David Benefield zijn pensioen aan. Hij ging Chinees studeren en begon een paar bedrijven, maar afgelopen jaar vonden we hem toch weer terug aan tafel tijdens het Main Event van de WSOP en wist hij zelfs achtste te worden. Wellicht dat candio over een paar jaar eenzelfde soort stunt flikt.

Tagged with: