Vicky Coren is eerste die twee EPT titels wint

April 24, 2014 Posted in Poker Toernooien by

De Britse pokerspeler en journalist Victoria Coren is de eerste poker speler ooit die het gelukt is om twee European Poker Tour titelsVicky_Coren op haar naam te zetten. Afgelopen weekend wist Coren het Main Event van het EPT van San Marino op haar naam te zetten en daarmee is zij dus de eerste poker speler in de geschiedenis van de EPT die twee titel op haar naam heeft staan. Het feit dat het geen man is, maar een vrouw in het door mannen gedomineerde poker wereldje, die het voor het eerst lukt om een tweede EPT titel te bemachtigen, maakt deze prestatie alleen nog maar meer bijzonder.

Victoria Coren was al bekend in ngeland als schrijfster, journalist en columnist. op haar vijftiende won ze een column wedstrijd en sindsdien worden er regelmatig columns van Coren gepubliceerd in verschillende Britse kranten en tijdschriften. Wereldwijd is Coren echter vooral bekend als één van de meest succesvolle vrouwelijke poker spelers ter wereld.

Coren heeft het spel geleerd van haar oudere broer, toen ze een jaar of achttien was. Vanaf het eerste moment was Vicky verslaafd aan poker en al snel bleek zij er ook echt een talent voor te bezitten. Haar talent werd opgemerkt door PokerStars, die haar een sponsor contract aanboden. Nu pokert Coren al bijna tien jaar bij Team pokerStars en niet zonder succes.

in 2006 schreef Coren haar eerste EPt zege op haar conto. Toen wist ze het Main Event van het EPT event van Londen op haar naam te schrijven. Voordat ze de prijs in ontvangst kon nemen, moest zij zich eerst dkoor een veld van 397 spelers heen wereken en voor haar moeite kreeg ze net iets minder dan een miljoen dollar.

Afgelopen weekend was het dus de tweede keer dat Coren een EPT toernooi won, deze keer het EPT van San Remo. In San Remo beston het veld uit maar liefst 556 spelers en moest Coren dus nog harder haar best doen. Ze speelde een stabiel toernooi en kwam met een redelijke stack aan de finale tafel.

Toen ze eenmaal bij de laatste kwam, dubbelde ze vrij snel op en kreeg ze de chip lead in handen, die ze daarna ook niet meer afstond. De heads up duurde uiteindelijk maar een klein kwartier, mede door haar chip lead, maar ook door een fout van haar tegenspeler, de Italiaan Giacoma Fundaro. Fundaro slow playde zijn AA met een min raise, waarna Coren callde met  QJ en two pair op de flop hitte en daarmee haar tweede EPT titel op haar naam zette.

Tagged with: