Phil Hellmuth geeft mening over poker beleid VS

May 12, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

In de nieuwste editie van Bluff magazine Europe, het grootste poker tijdschrift van Europa, staat een interview met Phil Hellmuth. Dephil-hellmuth-wsop laatste jaren geeft Hellmuth niet meer zo vaak interviews aan tijdschriften, maar omdat het om de 100ste editie van Bluff Magazine Europe ging, wilde Hellmuth graag een uitzondering maken. In de allereerste editie van het blad verscheen ook een interview met Hellmuth en in het nieuwe interview wordt er terug gekeken naar de antwoorden die hij toen gaf en naar hoe de poker wereld veranderd is in de periode tussen het eerste interview en nu.

Al jaren is Phil Hellmuth één van de meest omstreden poker spelers ter wereld. Hij werd wereldberoemd toen hij in 1989 op 24-jarige leeftijd de jongste speler ooit werd die het Main Event van de World series of Poker op zijn naam zette. Niet alleen zijn jeugdige leeftijd was belangrijk nieuws, ook het feit dat hij Johnny Chan in de finale wist te verslaan sprak tot de verbeelding van veel mensen. Chan was op dat moment op het hoogtepunt van zijn carrière en werd gezien als de beste poker speler ter wereld.

Dat de overwinning van Hellmuth meer was dan alleen maar een beetje geluk, bewees hij in de jaren daarna. Inmiddels heeft Hellmuth maar liefst 13 WSOP Bracelets weten te bemachtigen en daarmee voert hij de lijst aan van meeste Bracelets ooit. Volgens sommigen is Hellmuth dan ook de beste poker speler ooit, terwijl anderen er, niet geheel onterecht, op wijzen dat bijna alle Bracelets en andere toernooiwinsten van Hellmuth gewonnen zijn tijdens Texas Holdem events.

Maar, hoe je het ook wendt of keert, Hellmuth is zonder enige twijfel één van de beste poker spelers ooit en de meest succesvolle Texas Holdem speler ooit. Wat Hellmuth ook tegenwerkt zijn zijn table manners, hij is vaak onbeschoft en denigrerend tegen andere spelers, zeker als hij een hand verliest. Hoewel Hellmuth de afgelopen jaren wat milder lijkt te zijn geworden.

In het interview met Bluff wordt veelvuldig gesproken over het veranderde Amerikaanse online poker landschap. Toen Hellmuth het interview voor de eerste editie gaf, had hij nog de verwachting binnen een paar jaar een paar honderd miljoen doller te hebben verdient met online poker sites en het spelen van online games. Nu weten we dat kort na dat interview de Amerikaanse overheid online poker verbood en hard op ging treden tegen online poker aanbieders.

Hellmuth is natuurlijk niet blij met deze ontwikkeling en wijst er terecht op dat het Hoog Gerechtshof in de Verenigde Staten heeft bepaald dat poker een vaardigheidsspel is en geen kansspel en dat daarom de huidige wetgeving eigenlijk in strijd id met deze uitspraak. Hij bemoeit zich ook actief met de lobby om deze wet terug te draaien. in de 100ste editei van Bluff Magazine Europe kun je het hele interview op je gemak nalezen.

Tagged with: