Verhaal Black Friday wordt verfilmd

May 18, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De film en televisie wereld lijkt poker nu toch echt ontdekt te hebben als onderwerp voor films en series. Onlangs maakt RTL5 bekendalligator-blood dat zij binnenkort een drama serie gaan opnemen over de ontwikkelingen rond een ste, poker spelers en de afgelopen twee jaar zijn er al verschillende film projecten gepresenteerd in Hollywood, waaronder een aantal documentaires en afgelopen week nog het plan om een film te maken over het leven van Mike “the mouth” Matusow gepresenteerd. Nu is bekend geworden dat er ook vergaande plannen zijn om het hele gebeuren rond Black Friday te gaan verfilmen.

De gebeurtenissen rond Black Friday zijn zonder enige twijfel de meest ingrijpende gebeurtenissen ooit in het online poker. Verschillende online poker rooms werden tot de rand van faillisement gebracht en anderen, waarvan het bekendste voorbeeld Full Tilt Poker is, verdwenen helemaal van het internet. Daarnaast vielen ook nog een paar poker grootheden zoals Chris “Jezus”Fergeson en Howard “the professor” Fergeson hard van hun voetstuk.

Alsof al deze ellende nog niet genoeg was, werden ook nog eens enkele honderdduizenden online poker spelers getroffen en wachten sommige Amerikaanse spelers nog steeds op het geld dat zij op hun online poker account hadden staan, als zij dat geld überhaupt ooit nog terug krijgen. Al met al heeft Black Friday voor een hoop ellende gezorgd in de online poker wereld, maar gelukkig lijkt nu alles langzaam maar zeker weer een beetje zijn oude gangetje te gaan.

Wat veel mensen wellicht niet weten, is dat het hele gedoe rond Black Friday eigenlijk voor het grootste deel te danken is aan de acties  van één man, de Australiër Daniel Tzvetkoff. Toen de Amerikaanse overheid in 2003 besloot om online poker te verbieden, bedacht Tzvetfoff een manier waarop de transacties tussen de online poker rooms en de Amerikaanse spelers toch gewoon door konden gaan door een aantal financiële trucs.

Dit plan ging lang goed, maar in 2009 werd Tzvetkoff opgepakt door de Amerikaanse autoriteiten op verdenking van onder andere bankfraude. Hij kreeg de keus tussen 75 jaar cel of op treden als informant. Logischerwijs koos hij de tweede optie en met de informatie die hij gaf werd de politieactie in gang gezet die uiteindelijk leidde tot Black Friday.

Dit verhaal is vorig jaar september al als roman verschenen onder de titel Alligator Blood. Het is een erg spannend en ook zeer informatief boek geworden, dat voor elke poker liefhebber eigenlijk wel een aanrader is. Dit boek gaat nu verfilmd worden door Robert Luketic, die ook de blackjack film 21 maakte. Het script schijnt zelfs al af te zijn, dus de verwachting is dat we de film eind volgend jaar al kunnen gaan bewonderen.

Tagged with: