Elky mist waarschijnlijk eerste weken WSOP

May 24, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Na gisteren gemeld te hebben dat Daniel Negreanu ook deze WSOP weer een prop bet heeft lopen, hebben we vandaag weer nieuwsElky & Eugene_Katchalov over een bekende poker prof in combinatie met de World Series of Poker, alleen gaat het vandaag om wat minder goed nieuws. Want, zoals het er nu naar uit ziet, is de kans erg groot dat de Franse poker trots en Negreanu’s collega van Team PokerStars Bertrand “Elky” Grospellier de eerste paar weken van de WSOP niet deel zal kunnen nemen. Ook de Oekraïense poker prof Eugene Katchalov zal waarschijnlijk een groot deel van de WSOP winnen, maar om totaal andere redenen dan Elky.

Afgelopen week was Elky in Toronto voor vakantie, poker of zaken, dat is niet gemeld. Tijdens zijn verblijf daar is zijn paspoort gestolen en dat gaat hem zeer waarschijnlijk een flink aantal toernooien tijdens de WSOP kosten. Twee dagen geleden Tweette hij al dat mensen die geld willen inzetten op zijn prestaties tijdens de WSOP, dit waarschijnlijk beter uit kunnen stellen naar volgend jaar, omdat hij verwacht nog wel een tijdje vast te zitten in Parijs nu zijn paspoort gestolen is.

Elky moet dus een nieuw paspoort aanvragen, maar dat kan in Frankrijk blijkbaar niet zo snel. Ondanks het feit dat hij heeft aangegeven zij  paspoort nodig te hebben voor zijn werk en dat hij hierdoor ook voorrang heeft gekregen, kan hij toch pas op zijn vroegst op 20 juni langs komen voor een nieuw paspoort. Rond die datum zijn de eerste drie weken van de WSOP al voorbij en mag Elky van geluk spreken als hij nog mee kan doen aan het Main Event.

Het is natuurlijk eigenlijk belachelijk dat dit zo lang moet duren, maar helaas voor Elky zit er niets anders op dan wachten. Ook Eugene Katchalov zal een groot deel van de WSOP toernooien van dit jaar missen, maar bij hem is dit op geheel vrijwillige basis. Katchalov heeft namelijk toegezegd om deel te nemen aan een poker programma in Oekraïne en de opnames daarvoor vinden plaats tijdens de WSOP.

Katchalov heeft er voor gekozen om het televisie programma voorrang te geven ten koste van de WSOP, omdat hij denkt dat het programma veel kan gaan doen voor poker in zijn thuisland. Hij zal de eerste week nog wel mee kunnen maken, maar daarna zal hij terug naar huis vliegen. Afhankelijk van hoe vlot de opnames verlopen, kan hij wellicht nog wel deelnemen aan het Main Event.

Tagged with: