Black Friday verdacht komt vrij

June 9, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Onlangs konden we nog melden dat er een film gemaakt zal gaan worden over het hele gebeuren rond Black Friday en dan met nametzvetkoff over de man die het balletje aan het rollen bracht, Daniel Tzvetkoff. Black Friday bracht de gootste fraude ooit in het online poker aan het licht en kostte verschillende online poker aanbieders smakken met geld en zorgde er tevens voor dat zowel Absolut Poker en Full Tilt Poker failliet gingen, met alle gevolgen van dien. Afgelopen vrijdag was de uitspraak in de zaak die was aangespannen tegen Tzvetkoff en zijn advocaat wist de jury er van te overtuigen dat hij met zijn voorarrest genoeg gestraft was.

Zowel de jury als de rechter gingen mee in de gedachtegang van de advocaat van Tzvetkoff en dit betekent dus dat hij zeer binnenkort zijn vrijheid tegen moet zal kunnen gaan zien. Tzvetkoff werd in april 2010 gearresteerd op verschillende verdenkingen van bankfraude en het faciliteren van illegale geldstromen. Sindsdien zit Tzetkoff vast, in afwachting van de rechtszaak die afgelopen vrijdag zijn besluit kreeg.

Tsvetkoff was de oprichter en eigenaar van IntaBill, een bedrijf dat de illegale betalingen van en naar de Amerikaanse spelers van ondeer andere PokerStars, Full Tilt Poker en Absolut Poker regelde. Via dit bedrijf werden de Amerikaanse wetten omzeilt en wist Tsvetkoff tevens miljoenen dollars voor zichzelf te verdienen. Maar zoals zo vaak in dit soort verhalen, moest er natuurlijk eens een einde komen aan dit succes.

Dat einde kwam dus in april 2010. Door de vele aanklachten die Tsvetkoff an zijn broek kreeg, kon hij een gevangenisstraf van zeventig jaar of meer tegenmoet zien en een boete van meer dan honderd miljoen dollar. hij kreeg een aanbod van de FBI om mee te werken met het onderzoek in ruil voor strafvermindering. Natuurlijk ging Tsvetkoff in op dit aanbod.

Binnen een paar weken na zijn arrestatie overhandigde hij de FBI duizenden documenten waardoor de fraude van de verschillende online poker aanbieders aan het licht kwam en nog veel groter en wijdverbreider bleek te zijn dan dat de FBI al dacht.  In ruil voor zijn medewerking werden een groot deel van de aanklachten de deur uit gegooid. Tzvetkoff bekende schuld voor de overige aanklachten, om nog meer strafvermindering te krijgen.

Nu komst Tzvetkoff dus vrij en natuurlijk heeft deze uitspraak voor beroering gezorgd. Tzvetkoff zit inmiddels dan ook in het Witness Protection Program van de FB. Toch hoeven we niet veel medelijden met hem te hebben, want hij heeft tientallen miljoenen verdiend en hij hoeft slechts een boete van 13 miljoen dollar te betalen, waarna hij nog meer dan genoeg over houdt om de rest van zijn leven zeer comfortabel te leven. Soms loont misdaad dus toch.

Tagged with: