Overname PokerStars en Full Tilt Poker rond

June 13, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Een week of drie gelden maakten we op deze site melding van hardnekkige geruchten over een mogelijke overname van PokerStars enamaya-pokerstars-full-tilt-poker-overname Full Tilt Poker door Amaya. Het ging toen nog om geruchten die noch ontkent, noch bevestigd werden door PokerStars of Amaya. Er was dus nog enige twijfel of er werkelijk een overname plaats zou vinden, ook al waren de bronnen erg betrouwbaar. Nu is gebleken dat het gerucht inderdaad waar was, want vandaag kunnen we melden dat Amaya inderdaad de Rational Group, de droep waar zowel PokerStars als Full Tilt Poker onder vallen, over gaat nemen.

Met de overname is een bedrag van 4,9 miljard dollar, of 3,6 miljard euro, gemoeid. Hoewel dit natuurlijk een bijna belachelijk hoog bedrag is, moet je niet vergeten dat PokerStars met afstand de grootste online poker aanbieder ter wereld is en dat bij de aankoop niet alleen PokerStars wordt overgenomen, maar ook Full Tilt Poker, wat ook één van de grootste online poker rooms is.

Met de overname van de Rational Group wordt Amaya dus meteen de grootste online poker room operator en dat voor een bedrijf dat zich tot voor kort eigenlijk alleen richtte op de achterkant van de online poker industrie met een business to business benadering. Amaya zou Rational natuurlijk nooit overgenomen hebben als zij niet hadden gedacht dat zij het geld dat zij erin gestoken hebben ook denken terug te verdienen.

Zoals we in het vorige artikel over de toen nog mogelijke overname schreven, bezit Amaya licenties in verschillende Amerikaanse staten, waaronder New Jersey. Aangezien de Rational Group in het centrum stond van de fraude die aan het licht kwam op Black Friday, was de kans klein dat de grootste poker aanbieder ter wereld een licentie zou krijgen in de Verenigde Staten.

Nu PokerStars is overgenomen door Amaya, is het gebeuren rond Black Friday niet meer van belang, aangezien het bedrijf dat achter de fraude zat nu technisch gezien niet meer bestaat. In het persbericht dat Amaya deed uitgaan na de overname staat ook letterlijk dat het bereiken van de Amerikaanse markt met PokerStars het uiteindelijke doel van de overname is en dat zij hopen dat PokerStars ook in de Verenigde Staten snel de marktleider zal gaan worden.

Voor de gebruikers van PokerStars veranderd er in eerste instantie helemaal niks. Het enige dat zij wellicht kunnen merken van de verandering, is dat het logo van de Rational Group in de software vervangen zal gaan worden door het logo van Amaya. Of er in de toekomst veranderingen zullen worden ingevoerd en wat die dan in zullen gaan houden, is op dit moment nog niet bekend. Maar, natuurlijk zullen we jullie daarvan op de hoogte houden op het moment dat deze veranderingen worden aangekondigd.

Tagged with: