Mauri Dorbek wint Unibet Open Tallinn

June 17, 2014 Posted in Poker Toernooien by

In het kader van “beter laat dan nooit”, nog even een terugblik op het Unibet Open live toernooi dat begin deze maandMauri Dorbek werd gespeeld in Tallinn, de hoofdstad van Estland. Door het hele gebeuren rond de World Series of Poker zouden we bijna vergeten dat het Unibet Open toenooi ook nog is gespeeld en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. De Unibet Open serie behoort immers zonder enige twijfel tot de meest populaire en best georganiseerde live poker toernooi series ter wereld, wat ook blijkt uit het grote aantal prijzen dat de Unibet Open in het verleden al heeft gewonnen.

Voorafgaande aan het Unibet Open toernooi van Tallinn waren er natuurlijk weer een flink aantal plaatsen te winnen via de vele verschillende kwalificatiemogelijkheden die er altijd bij Unibet lopen zo net voor het begin van een Unibet Open toernooi. Een groot aantal deelnemers, ongeveer de helft van het veld, had dan ook plaatsen weten te bemachtigen via één van die kwalificatietoernooien, maar een ander deel betaalde gewoon netjes de buy in van 1.100 euro uit eigen zak.

Ondanks het feit dat dit de eerste editie van de Unibet Open in Tallin was, waren er toch een flink aantal lokale spelers te vinden. Het was overigens niet de eerste keer dat de Baltische staten werden bezocht door Unibet, want de Letse hoofdstad Riga was al eerder gastheer voor de Unibet Open.

Het was uiteindelijk dan ook de lokale speler Mauri Dorbek die uiteindelijk het toernooi wist te winnen en er met de hoofdprijs van 55.000 euro vandoor kon gaan. Het was echter geen super makkelijke overwinning voor Dorbek, die bij aanvang van de finale tafel ongeveer een gemiddelde stack had. Daarbij zat ook Dmitry Varlamov aan de finale tafel, die hij had al eerder een Unibet Open toernooi weten te winnen.

Varmalov was ook vast van plan om zijn tweede Unibet Open titel te bemachtigen in Tallinn en had daarvoor ook een zeer goede uitgangspositie. Hij kende een zeer goed toernooi en toen hij de finale tafel had bereikt, kon hij aan de finale gaan beginnen met de met afstand grootste stack aan tafel.

Lange tijd zag het er ook naar uit dat Varmalov de titel zou pakken, maar blijkbaar had niemand rekening gehouden met Dorbek, die aan de finale tafel langzaam maar zeker zijn stack had weten uit te bouwen. Uiteindelijk bleek tijdens de heads up Dorbek toch nog van net iets betere klasse dan Varlamov en kreeg de eerste Unibet Open van Tallinn dus een thuisoverwinning. In september is er weer een nieuwe Unibet Open, dus hou de site van Unibet in de gaten voor kwalificatie toernooien.

Tagged with: