PokerStars ontslaat speler vanwege doelpunt Nederland

June 19, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

Afgelopen week heeft PokerStars één van de spelers die zij onder contract hadden staan voor hun PokerStars TeamDale Philips Online ontslagen omdat hij te uitbundig de Nederlandse doelpunten vierde, terwijl hij namens PokerStars deelnam aan een poker toernooi in Spanje. Het meest aparte aan het hele verhaal is eigenlijk dat het niet eens om een Nederlandse speler gaat die aan het juichen was voor het Nederlands elftal, maar om de Schotse speler Dale Philip. Meteen na het toernooi kreeg Philips te horen dat hij niet langer welkom was als lid van PokerStars Team Online, zo liet hij zelf meteen nadat hij het nieuws hoorde, weten via Twitter.

Matige speler en bekende blogger

Dale Philip, die online onder de naam “Daleroxxu” speelt, is geen super bekende speler en is ook niet echt een groot talent te noemne, ook al is het natuurlijk zeker geen onverdienstelijke speler. Qua poker kwaliteiten behoort hij eigenlijk tot de middenmoot, maar het zijn dan ook niet zozeer zijn poker kwaliteiten die hem een plaats hadden bezorgt bij het online team van PokerStars.

Philip is al jaren actief als poker blogger en is ook erg actief op de verschillende bekende internationale poker forums. Als poker blogger wist hij in vrij korte tijd een grote populariteit op te bouwen, zeker ook door de, soms wrange, humor die in zijn stukken verwerkt.

PokerStars neemt afstand

Veel van zijn volgers dachten in eerste instantie dan ook dat hij een grapje maakt toen hij tweette dat hij zijn plaats bij PokerStars kwijt was als gevolg van zijn gejuich voor Nederland. Niets was echter minder waar. PokerStars vond zijn gedrag ongepast. Wat op zich ook niet zo vreemd is als je bedenkt dat hij zo los ging tijdens het PokerStars UKIPT toernooi in Marbella, waar vooral veel Spaanse spelers aanwezig waren en waar hij ook nog eens aanwezig was als een ambassadeur van PokerStars.

Daarbij speelt natuurlijk ook mee dat Philips een Schot is en geen Nederlander. Als hij een Nederlander was geweest, dan had PokerStars hoogstwaarschijnlijk niet zo’n groot probleem gemaakt van het gejuich van Philips. Maar nu leek het toch vooral op het provoceren van de Spanjaarden, terwijl hij nota bene te gast was is Spanje. Al met al is de reactie van PokerStars dus zeker te begrijpen.

Het toernooi in Marbella werd overigens gewonnen door een Spanjaard en gelukkig voor hen dus niet door een Nederlander. Wat Philips nu gaat doen is overigens nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal hij gewoon doorgaan met zijn poker blog activiteiten.

Tagged with: