Duitse poker prof al dagen vermist

June 27, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

De Duitse poker prof en voormalig Team PokerStars lid, Johannes Strassmann, wordt nu al enkele dagen vermist. Strassman is vooraljohannes-strassmann bekend vanwege het behalen van een aantal finale tafels van de European Poker Tour in de periode tussen 2007 en 2008. Daarnaast had hij een paar jaar lang een tamelijk populaire poker coaching site samen met Martin Golser, een andere Duitse poker prof. Hoewel de grootste successen van Strassman een paar jaar in het verleden liggen, was Strassman nog steeds actief als poker speler en nog steeds met redelijk wat succes. Zo wist hij afgelopen oktober nog vijfde te worden tijdens de Super High Roller van de EPt/UKIPT in Londen, waarmee hij een bedrag van $363.842 wist te winnen.

Verdwijning in LjubLjana

Op 21 juni verdween Strassmann terwijl hij op bezoek was bij vrienden in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Hij is voor het laatste gezien in de wijk Prule en toen droeg hij een spijkerbroek en een wit shirt. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Uiteindelijk besloten de vrienden van Strassmann om op vrijdagochtend om tien uur aangifte van vermissing te doen bij de lokale politie.

Natuurlijk werd er meteen een zoektocht ingesteld naar de Duitse poker prof, maar tot nu toe is deze zoektocht vruchteloos gebleken. Inmiddels is er ook via facebook aandacht gevraagd voor de verdwijning van Strassman en is er ook al tijdens verschillende poker toernooien, waaronder verschillende toernooien van de World Series of Poker, aandacht besteed aan deze vermissing.

Tipgeld

Naast de oproepen voor getuigen om zich te melden, is er ook een flinke som tipgeld, 10.000 euro, gereserveerd voor de tip die uiteindelijk leidt tot het vinden van Strassmann. Niet alleen de politie houdt zich overigens bezig met de zoektocht, maar ook de vrienden bij wie hij op bezoek was, andere poker spelers uit Slovenië en natuurlijk zijn familie. Het is overigens niet bekend of het tipgeld ter beschikking is gesteld door de politie of door de familie van Strassmann. Daarnaast heeft de familie ook een privé detective ingehuurd en op de zaak gezet, in de hoop dat dit het proces wat zal versnellen.

Strassmann was overigens zeker geen onbekende in Ljubljana. Zoals gezegd was hij op bezoek bij vrienden, met wie hij een paar dagen zou vertrekken naar Kroatië voor vakantie. Ook coachte en begeleidde hij een groep Sloveense poker spelers bij hun eerste stappen op het High Stakes veld. Wij houden je natuurlijk op de hoogte van deze zaak als er zich nieuwe ontwikkelingen voor doen.

Tagged with: