Big One for One Drop begonnen

July 1, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Het Big One for One Drop toernooi dat eens in de twee jaar deel uit maakt van het programma van de World Series of Poker is gisterenbig-one-for-one-drop weer begonnen. Een paar jaar geleden werd dit toernooi voor het eerst gespeeld en tijdens die eerste editie was Antonio Esfandiari de gelukkige winnaar. Dit jaar was er plaats voor 40 spelers tijdens dit toernooi en vorige week schreven de laatste spelers zich in, waardoor de cap werd bereikt en het toernooi dus ook 40 deelnemers kent dit jaar. Dit betekent dat de totale prijzenpot van dit toernooi ergens rond de 35 miljoen dollar ligt, aangezien de buy in voor dit toernooi niet minder dan een miljoen dollar bedraagt.

Liefdadigheidstoernooi

Het Big One for One Drop toernooi is een initiatief van Guy Laliberté, die naast filantroop en oprichter van Cirque du Soleil, ook een fervent en begenadigd poker speler is. Een aantal jaar geleden heeft Laliberté, die de miljoenen die hij heeft verdient met het succes van Cirque du Soleil graag gebruikt voor het steunen van goede doelen en problemen in de derde wereld, een eigen goed doel opgericht on de de naam One Drop.

ne Drop zet zich in voor de drinkwatervoorziening in derde wereld landen, met name in Afrika. Met het geld wordt gezorgd dat er waterputten worden geslagen en dat de mensen toegang krijgen tot schoon drinkwater. Een paar jaar geleden bedacht Lalibert’` het plan om een poker toernooi te organiseren om geld op te halen voor One Drop. Dit werd dus uiteindelijk het Big One for One Drop toernooi.

De spelers die zich inschrijven voor dit toernooi moeten allemaal een miljoen dollar neerleggen om mee te mogen doen. Van dit bedrag gaat $111.111 direct naar One Drop en het geld dat overblijft gaat in de prijzenpot. Op deze manier wordt elke keer de grootste prijzenpot van de WSOP gerealiseerd en natuurlijk zorgt dit elke keer weer voor een erg spannend toernooi, dat overigens ook weer via live streams te volgen is.

Grote variatie aan deelnemers

Elke keer dat het Big One for One Drop toernooi wordt georganiseerd, trekt dit toernooi weer een grote variatie aan spelers aan. Natuurlijk zijn er de bekende namen, zoals Antonio Esfandiari die ook dit jaar weer van de partij is, Phil Ivey en Jason Mercier. Er komen elk jaar verrassend weinig vrouwen op dit toernooi af en ook dit jaar is er slechts één vrouw die aan het toernooi mee doet. Deze enige vrouw is, hoe kan het ook anders, Vanessa Selbst; zonder twijfel de beste vrouwelijke poker speler ooit.

Naast deze bekende namen, zijn er ook dit jaar weer een aantal rijke zakenmannen die deelnemen aan het toernooi. Voor sommige is dit een kans om met de grote spelers mee te kunnen spelen, terwijl anderen, waaronder natuurlijk ook Laliberté ook wel degelijk goede poker spelers zijn en ook echt een kans op de winst maken. Op de site van de WSOP kun je een overzicht vinden met alle deelnemers.

Tagged with: