Nog zes Nederlanders in het Main Event

July 11, 2014 Posted in Poker Toernooien by

wsop main eventHet Main Event van de World Series of Poker in Las Vegas is inmiddels alweer een paar dagen bezig. Gisteren werd alweer dag drie afgewerkt en aan het einde waren er nof zes spelers uit Nederland over die allemaal dus nog de kans hebben om het Nederlandse record dat Michiel Brummelhuis vorig jaar neer zette tijdens het Main Event te verbeteren. Brummelhuis was vorig jaar de eerste Nederlander die de finale tafel van het Main Event van de WSOP wist te behalen. Dit jaar zal Brummelhuis niet zo ver komen, want Neerlands trots op poker gebied heeft op dit moment het toernooi al verlaten.

Bubbel komt eraan

Met nog zes Nederlanders in het veld is de kans wel aanwezig dat één of een aantal van hen het geld zullen gaan halen. Vandaag gaat het spel verder met dag 4 en dat betekent dat de bubbel vandaag waarschijnlijk bereikt zal gaan worden. Voor die tijd zullen de Nederlanders echter natuurlijk nog wel flink aan de bak moeten, want ze staan er lang niet allemaal goed genoeg voor om een realistisch uitzicht op het geld te hebben.

Verschillende Nederlanders uitgeschakeld op dag 3

Dag 3 begon met in totaal 1.864 spelers en tegen de tijd dat de laatste hand werd gespeeld, was dit aantal terug gebracht naar slechts 746 spelers. In één dag werd het over gebleven veld dus meer dan gehalveerd. Dat deze massa slachting ook het toernooi zou kosten van enkele Nederlandse spelers, is dan natuurlijk ook niet zo raar.

Twee van de meest bekende nederlandse poker spelers die nog steeds actief waren in het Main Event op dag 3, moetsen helaas gisteren, of eigenlijk vannacht, het veld ruimen. Om kwart over twaalf  vannacht Nederlandse tijd kwam via Twitter het bericht binnen dat Fatima Moreiro de Melo Haar stack had verloren en zich dus op kan gaan maken voor de terugreis naar Nederland. Iet minder dan twee uur later meldde ook Joep van den Bijgaart dat hij het toernooi moest verlaten. Joep hitte zijn Aas op de flop, maar kreeg een J op de river terwijl zijn tegenstander JJ in handen had. Eeen beetje een zure exit voor Van den Bijgaart dus.

Wie zijn er nog over?

Als straks het spektakel weer van start gaat in Las Vegas, is de gemiddelde stack rond de 270.000 chips. Van de zes Nederlanders die nog in het toernooi zitten, zijn er helaas vijf die onder dit bedrag zitten. Vooral Marijn van Puffelen zal flink aan de bak moeten, want hij heeft een stack van slechts 92.000. Jorryt van Hoof heeft de één na laagste Nederlandse stack, maar met 197.500 chips alsnog zo’n 100.000 meer dan Van Puffelen.

Jolmer Meelis en Wladimir Ste zitten met hun stacks beiden rond de 250.000 chips en zitten dus wel in de buurt van het gemiddelde. Joas Mudde heeft bijna 300.000 chips en heeft dus iets meer dan het gemiddelde, maar dit betekent zeker niet dat hij nu rustig aan kan gaan doen. De Nederlandse chip leader is zonder twijfel Oscar Kemps, met 565.000 chips. Deze flinke stack heeft hij met name te danken aan een Straight Flush die hij tegen het einde van dag drie wist te hitten en waardoor hij zijn stack verdubbelde. Alle actie is te volgen via live streams bij verschillende online poker rooms en natuurlijk de site van de WSOP.

Tagged with: