Jorryt van Hoof bereikt de November Nine

July 15, 2014 Posted in Binnenlands Poker Nieuws by

wsopNadat vorig jaar Michiel Brummelhuid de eerste Nederlandse poker speler was die de finale van het Main Event van de World Series of Poker wist te bereiken, hebben we dit jaar wederom een Nederlandse poker speler die de November Nine heeft weten te bereiken. De Eindovenaar Jorryt van Hoof is degene die de Nederlandse eer hoog gaat houden als straks in november de laatste negen spelers van het WSOP Main Event uit gaan vechten wie van hen er vandoor zal gaan met die felbegeerde gouden Bracelet en natuurlijk het geldbedrag van maar liefst 10 miljoen dollar.

Chip leader

Een paar dagen geleden stond Van Hoof er een stuk minder goed. Bij aanvang van dag 4 had hij nog een erg lage stack en was het de vraag of hij die dag wist te overleven. Van Hoof wist zich echter terug te vechten en sloot dag 4 af met een redelijke winst. Vanaf dat moment bleef het goed gaan voor de Eindhovenaar, alhoewel ook hij natuurlijk op zijn tijd een aanslag op zijn stack te verduren kreeg. Uiteindelijk wist hij zeker tijdens de laatste dag een aantal flinke klappers te maken en mag hij in november zelfs aan de finale tafel plaats gaan nemen als chip leader, met een stack van 38.375.000 chips.

Oscar Kemps

Dat het poker in Nederland flinke sprongen heeft gemaakt, blijkt overigens niet alleen uit het behalen van de finale tafel door Brummelhuis vorig jaar en Van Hoof dit jaar. Van hoof was niet de enige Nederlandse speler die hoog wist te eindigen dit jaar. Ook Oscar Kemps wist dit jaar ver te komen. Helaas voor Kemps vloog hij er uiteindelijk op de veertiende plek af. Wat misschien een schrale troost is, is het feit dat het Van Hoof was die Kemps eraf speelde en dat zijn chips dus wellicht mee werken aan de eerste WSOP Main Event winnaar ooit.

Hard werken

Het kwam allemaal nog niet zo makkelijk voor de beide Nederlanders afgelopen nacht. Hoewel zij de afgelopen dagen goed poker hadden laten zien en beiden een redelijke stack hadden weten te behouden. Van hoof begon de laatste dag met een gemiddelde stack van 5,5 miljoen en Kemps zat daar iets onder met 3,5 miljoen. Van Hoof wist echter al vrij snel te dubbelen en vanaf dat moment bleef het goed gaan voor hem, met de chip lead als resultaat.

De finale zal worden gespeeld op 10 en 11 november en dan zit de WSOP er voor dit jaar weer op. De finale zal overigens weer gewoon te volgen zijn via live streams op de verschillende poker sites. Eind dit jaar komt de WSOP Europe er overigens ook weer aan en binnenkort zal het weer mogelijk zijn je hiervoor te kwalificeren via één van poker sites op deze pagina. Hou dat dus in de gaten.

Tagged with: