Beijing Millions zet nieuw bezoekersrecord neer

August 4, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Naast de European Poker Tour en de World Poker Tour, waar wij in Nederland vooral op gericht zijn, zijn er natuurlijk ook in de restbeijing-millions van de wereld vergelijkbare poker tours. In Azië en Oceanië hebben ze de Asia Pacific Poker Tour en afgelopen weekend ging in het kader van de Asia Pacific Poker Tour in China de Beijing Millions van start. Er worden natuurlijk wel vaker poker toernooien georganiseerd in China, maar nooit eerder kende de een Chinees poker toernooi zoveel inschrijvingen als afgelopen weekend. In totaal schreven 2.736 spelers zich in voor het Main Event van de Beijing Millions, waarmee de Beijing Millions dus een nieuwe bezoekersrecord neerzette.

Grootste toernooi buiten de Verenigde Staten

Met dit enorme aantal deelnemers mag de Beijing Millions zich voortaan het grootste poker toernooi buiten de verenigde staten noemen. Tegen de bezoekersaantallen die het poker in de Verenigde Staten en met name de World Series of Poker trekt, valt natuurlijk niet op te boksen door de andere toernooien in de wereld. Amerika is en blijft immers poker land nummer één.

Het oude bezoekersrecord werd overigens afgelopen december gezet tijdens het Brazillian Millions toernooi van de Brazil Series of Poker. Toen waren er in totaal 2.446 inschrijvingen. Het is overigens de vraag of het record van de Beijing Millions lang zal blijven staan. Want na een aantal jaren van stagnatie is er weer een stijgende lijn merkbaar in het aantal inschrijvingen voor grote poker toernooien overal ter wereld. Wellicht dat dit te maken heeft met het afnemen van de gevolgen van de krediet crisis.

Chinees succes

Het was de eerste keer dat de Beijing Millions werd georganiseerd en het bleek meteen al een groot succes. We hoeven ons dus niet af te vragen of er volgend jaar weer een Beijing Millions zal worden georganiseerd; dat is nu wel een zekerheid. Niet alleen de organisatie van het toernooi was overigens een succes voor de Chinezen, ook het toernooi zelf kende vele Chinese successen.

Aan de ene kant is dat natuurlijk niet zo vreemd, aangezien het toernooi in China werd gehouden. Maar toch waren er een flink aantal Aziatische spelers van buiten China en ook een  flink aantal Europese en Amerikaanse spelers te vinden op het toernooi. Toch bestond de uiteindelijke finale tafel uitsluitend uit Chinese spelers. Hou de verschillende poker sites overigens in de gaten, want er zijn op verschillende plaatsen plaatsen te winnen voor een aantal toernooien van de Asia Pacific Poker Tour.

Tagged with: