Inval bij Aviation Club in Parijs

September 23, 2014 Posted in Buitenlands Poker Nieuws by

aviation clubVorige week heeft de Franse politie een inval gedaan bij één van de meest prestigieuze en oudste gok locaties en poker rooms van Europa, de Aviation Club in Parijs. De Franse politie liet er geen gras over groeien en viel Vorige week dinsdag met niet minder dan twintig gewapende poltieagenten binnen bij de prestigieuze club. De invakl vond plaats vroeg in de ochtend, maar nog steeds waren er op dat moment nog zo’n 50 bezoekers aanwezig in club, die allemaal de schrik van hun leven kregen toen zij de gewapende agenten binnen zagen komen. Na verhoord te zijn door de politie waren alle bezoekers vrij om het pand te verlaten. Dit was echter niet het geval voor alle werknemers van de Aviation Club. Acht van hen werden ter plekke gearresteerd en mee gebracht naar het bureau voor verder verhoor.

Verdenking van verschillende vormen van financiële criminaliteit

Naast de acht werknemers die tijdens de inval van de club zelf werden gearresteerd, drie anderen werden op andere plaatsen in de stad gearresteerd in verband met hetzelfde onderzoek. Eén van de drie verdachten die elders werd gearresteerd was de directeur van de Aviation Club en Corsicaans politicus Marcel Fransisci. Een dag na de inval werden zes van de verdachten alweer vrij gelaten, maar de overige verdachten zitten op dit moment nog steeds vast, waaronder ook Fransisci. De verdenkingen tegen hem en de overige verdachten behelzen verschillende vormen van financiële fraude, waaronder witwassen en belastingontduiking.

Connectie met Corsicaanse onderwereld

De inval bij de Aviation Club is het resultaat van een onderzoek van meer dan 17 maanden door de Franse justitie en belastingdienst. Fransisci heeft een flinke vinger in de pap in de Corsicaanse politiek en is betrokken bij verschillende politieke en seculiere organisaties die zich inzetten voor Corsica. Het onderzoek richtte zich met name op de vermeende banden die Fransisci zou hebben met de Corsicaanse maffia en andere figuren uit de Corsicaanse onderwereld. Hij wordt er onder ander van verdacht via de Aviation Club geld te hebben wit gewassen voor verschillende Corsicaanse partijen.

Geen relatie met poker

Uit verschillende bronnen wordt benadrukt dat het onderzoek naar de fraude geen betrekking heeft op de poker activiteiten van de Aviation Club. Wel wordt er kritisch gekeken naar de andere spellen waar de club bekend om staat en dan met name de high stakes baccarat en backgammon tafels. Op het moment is de club gesloten en het is nog maar de vraag of de Aviation Club, die al sinds 1907 bestaat ooit nog haar deuren zal gaan openen voor bezoekers. Als de aantijgingen juist blijken te zijn, zal deze kans in elk geval minimaal zijn.

Tagged with: