Jorryt van Hoof derde tijdens finale WSOP

November 12, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Afgelopen nacht is eindelijk de beslissing gevallen in het Main Event van de World Series of Poker. Net als elk jaar werd de finale begin final threenovember gespeeld, nadat eind juli al bekend werd welke negen spelers de November Nine zouden gaan vormen en het dus de afgelopen twee dagen tegen elkaar op zouden gaan nemen om te beslissen wie van hen er met die felbegeerde gouden WSOP bracelet, de eer en natuurlijk de tien miljoen dollar aan prijzengeld vandoor zou gaan. Voor het tweede jaar op een rij was er ook een Nederlander onder deze negen gelukkigen. Nadat vorig jaar Michiel Brummelhuis de eerste Nederlander was die de finale van het Main Event had weten te bereiken, was het dit jaar Jorryt van Hoof die dit kunstje wist te flikken en daarmee dus de tweede Nederlander was die de finale wist te bereiken.

Goede uitgangspositie voor Van Hoof

Dat er nu twee jaar op een rij een Nederlander de finale tafel heeft weten te bereiken zegt op zich veel over de enorme sprongen die het Nederlandse poker de afgelopen jaren heeft gemaakt. Tien jaar geleden was Nederland nog een missieland op het gebied van poker, maar de afgelopen jaren boeken de Nederlanders steeds meer successen op internationale toernooien en ook de grote toernooien lijken ons land nu eindelijk gevonden te hebben nu het eerste European Poker Tour event kin Nederland gehouden zal gaan worden.

Michiel Brummelhuis wist vorig jaar uiteindelijk als zevende te eindigen, wat natuurlijk een prachtige prestatie is en hem toch ruim een miljoen dollar opleverde. Van Hoof had dit jaar een nog veel betere uitgangspositie dan Brummelhuis die tot de kleinere stacks behoorde bij aanvang van de finale tafel. Van Hoof schoof echter aan als de chip leader en dat ook nog eens met een tamelijk ruim verschil met de nummer twee. De kans dat het record van Brummelhuis dus al na een jaar zou gaan sneuvelen was zeker groot te noemen.

Van Hoof bereikt dag twee van de finale

Mede dankzij zijn grote stack kon Van Hoof in elk geval door pokeren en hoefde hij niet zoals Brummelhuis een jaar eerder vooral te wachten op wat goede kaarten. Hierdoor wist Van Hoof tijdens de eerste van de twee finale dagen zijn stack flink uit te breiden. Hij wist dan ook relatief gemakkelijk de laatste drie te bereiken en dus mocht Van Hoof ook op dag twee aantreden als de chip leader met een stack van zo’n 89 miljoen chips. Zijn twee tegenstanders waren de twee ScandinaviĆ«rs Martin Jacobson en Felix Stephensen.

Helaas voor Van Hoof kon hij zijn rol als favoriet niet langer waarmaken tijdens de tweede dag van de finale. Al vrij snel was duidelijk dat de goede run voor Van Hoof voorbij was. Kort na aanvang van de tweede dag wordt acobson de nieuwe chip leader en hoewel Van Hoof natuurlijk dapper bleef strijden, mocht dit niet baten. Uiteindelijk moest hij dan ook als derde de tafel verlaten. Waarmee hij toch nog zo’n 3,8 miljoen dollar binnensleepte. Tijdens de heads up kon Stephensen weinig inbrengen tegen de overmacht van Jocobson die zich dan ook de WSOP kampioen van 2014 mag noemen.

Tagged with: