Komende zondag miljardste toernooi bij PokerStars

November 25, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Vorig jaar werd bij PokerStars een speciale mijlpaal gevierd. Toen werd de honderd miljardste hand gespeeld bij deze online poker room. Nu miljardste toernooistaat er alweer een mijlpaal voor de deur. Komende zondag, 30 november, zal het miljardste toernooi gespeeld gaan worden bij PokerStars en dat moet natuurlijk gevierd worden. Niet alleen door het gegarandeerde prijzenbedrag dat aan dit toernooi gekoppeld is flink uit te breiden, maar ook door het uitdelen  van cadeau’s tijdens dit toernooi en het organiseren van speciale acties in aanloop naar het toernooi. PokerStars is niet voor niks de grootste online poker aanbieder ter wereld, dus ook deze keer zijn de speciale acties en prijzen meer dan de moeite waard.

Al meer dan 13 jaar succesvol

PokerStars ging online op 11 september 2001. Hoewel deze datum natuurlijk een andere, veel negatievere betekenis heeft, is deze datum voor het online poker een belangrijke datum. PokerStars zou immers niet alleen uitgroeien tot de grootste en meest populaire poker room ter wereld, ook zou PokerStars er mede door zorgen dat poker een enorme populariteitsboost kreeg in het begin van de jaren 2000. Want PokerStars besteedde vanaf het begin af aan niet alleen aandacht aan online poker, maar ook aan live event.

Chris Moneymaker, de winnaar van de WSOP in 2003, wist zijn plaats voor het Main Event te bemachtigen via een reeks satellites van PokerStars en zijn overwinning tijdens het Main Event was één van de belangrijkste redenen voor de poker boom begin 2000. Moneymaker liet zien dat ook een amateur een kans had het grootste poker toernooi ter wereld te winnen en sindsdien groeit het aantal deelnemers van de WSOP nog elk jaar.

Speciale acties 

In aanloop naar het miljardste toernooi heeft PokerStars een flink aantal speciale acties in het leven geroepen. Zo worden er in de week voorafgaande aan het miljardste toernooi de gegarandeerde bedragen van veel toernooien verdubbeld. Daarnaast maken spelers tijdens verschillende toernooien kans om een ticket te krijgen met een waarde die gelijk is aan de buy in van dat toernooi. In totaal zal er voor $100.000 aan toernooi tickets weggeven worden op deze manier.

Ook tijdens het miljardste toernooi zelf zal het prijzen gaan regenen. Naast de gegarandeerde prijzenpot van maar liefst twee miljoen dollar worden er ook nog eens extra prijzen weggeven met een totale waarde van meer dan $200.000. Al in de eerste tien minuten van het toernooi zullen er willekeurig zes tafels worden geselecteerd en alle spelers aan deze tafels zullen een bedrag van $1.000 op hun rekening krijgen gestort. Vervolgens zullen elke tien minuten dergelijke geldbedragen of toernooitickets met een warde van meer dan $100 worden weggeven. Het toernooi begint zondag om 13.00 uur en de prijzenregen zal duren tot half vier. Kijk snel op de site van PokerStars voor alle voorwaarden en hoe je aan tickets voor dit toernooi kunt komen.

Tagged with: