Spanje wint vreemde World Cup of Poker

December 24, 2014 Posted in Poker Toernooien by

Tien jaar geleden besloot PokerStars dat ook de poker wereld een eigen World Cup kon gebruiken, waar, anders dan bij de World Series of Poker, WCPlanden teams het tegen elkaar op zouden gaan nemen om zo te beslissen welk land en dus niet zozeer welke speler zich het beste poker land van de wereld zou mogen noemen. Dit jaar werd voor het eerst besloten om het format van de WCP te gaan veranderen. Tijdens voorgaande jaren was de WCP een live event dat gespeeld werd tijdens het PokerStars Carribbean Adventure dat elk jaar in januari wordt gehouden, maar dit is er voor gekozen om het toernooi online af te gaan werken, Dit besluit had neer gevolgen dan in eerste instantie werd aangenomen.

Onduidelijkheid over verandering opzet

Er heerst grote onduidelijkheid over het waarom van het veranderen van de opzet van de WCP. PokerStars heeft alleen laten weten dat de opzet van het toernooi dit jaar werd veranderd, maar hiervoor werd nooit een officiele verklaring gegeven. Natuurlijk zijn er genoeg geruchten rond het waarom en het meest aannemelijke gerucht dat de ronde doet op het internet is dat het alles te maken heeft met de online kansspel vergunning die PokerStars in New Jersey hoopt te verkrijgen.

Licentie van New Jersey laat op zich wachten

Tien jaar geleden besloot de toenmalige president George Bush om online poker in de Verenigde Staten te verbieden. Een aantal jaar daarna trad de Amerikaanse overheid tijdens Black Friday hard op tegen online aanbieders die nog actief waren op de Amerikaanse markt, waaronder ook PokerStars. Inmiddels is de wet teruggedraaid en hoopt PokerStars een licentie te krijgen in New Jersey om zo weer voet aan de grond te krijgen op de Amerikaanse online poker markt.

Het hele idee van PokerStars was blijkbaar om dit te vieren met het online spelen van de WCP. Helaas voor PokerStars liep het allemaal even anders en laat de licentie van New Jersey nog steeds op zich wachten. Hierdoor kon het toernooi wel online gespeeld worden, maar niet voor echt geld. Waar winnaars in voorgaande jaren nog zo’n $100.000 cash mee naar huis konden nemen, moest de Spaanse winnaar van dit jaar genoegen nemen met twee miljoen aan play money.

Hoewel ook dit jaar de WCP wel als een succes gezien kan worden als we kijken naar het aantal deelnemers, zullen veel mensen toch teleurgesteld zijn dat de WCP verworden is tot een play money toernooi. De kans is dus zo goed als zeker dat PokerStars volgend jaar weer gewoon cash geld uit gaat delen aan de winnaars en hopelijk voor hen kan dit dan ook gaan gebeuren onder een licentie van New Jersey of een andere Amerikaanse staat.

Tagged with: