WSOP organiseert grootste toernooi ooit

March 23, 2015 Posted in Poker Toernooien by

wsop-colossusOver een paar maanden is het weer zover, dan gaat het grootste en meest prestigieuze live poker festival, de World Series of Poker, weer van start. Nadat de WSOP een paar jaar geleden met het Big One for One Drop het toernooi met de grootste prijzenpot ooit organiseerde en daarmee dus een nieuw record zette, gaan ze dit jaar  proberen wederom een nieuw record in de boeken te zetten, maar deze keer gaan ze proberen om het grootste live poker toernooi ooit te organiseren. Dus een live toernooi met de meeste deelnemers ooit en het lijkt erop dat het ze nog gaat lukken ook of dat ze in elk geval heel dicht in de buurt gaan komen van het grootste toernooi ooit.

Record al in handen WSOP

Het record van het grootste live toernooi ooit als het gaat om het aantal deelnemers staat overigens al op naam van de WSOP. Het grootste aantal spelers kwam in 2006 bij elkaar tijdens het beruchte WSOP Main Event dat uiteindelijk door Jamie Gold werd gewonnen. Dit Main Event trok in totaal maar liefst 8.770 spelers naar Las Vegas. Dat toernooi kende ook een record prijzengeld van maar liefst 87 miljoen dollar in totaal, waarvan er uiteindelijk 12 miljoen naar Gold gingen, die daarmee op dat moment ook de grootste prijs ooit won. Dit record werd echter een paar jaar geleden gebroken door Antonio Esfandiari toen hij de eerste editie van het Big One for One Drop toernooi op zijn naam zette.

Speciaal toernooi om het record te breken

Om het record van het grootste live toernooi ooit te verbreken heeft de organisatie van de WSOP besloten een speciaal toernooi in het te roepen onder de naam 565 Colossus, met een lagere buy in dan je normaal gewend bent van de WSOP, maar wel met een zeer aantrekkelijke gegarandeerde prijzenpot. Het toernooi heeft een gegarandeerde prijzenpot van maar liefst 5 miljoen dollar en heeft een buy in van slechts 565 dollar.

De organisatie hoopt dat het maximum van 24.000 spelers zal worden gehaald. Indien dat aantal gehaald wordt, zal de prijzenpot nog meer dan verdubbeld worden, want met 10.000 deelnemers is het gegarandeerde bedrag al overschreden. Er zullen in totaal vier start etappes zijn, verspreid over twee dagen. Spelers die het toernooi uit vliegen kunnen de volgende etappe weer gewoon inkopen. Uiteindelijk is het de bedoeling om na vier dagen de winnaar van het toernooi te kronen, alhoewel er rekening is gehouden met het feit dat er mogelijk een vijfde dag nodig is om het toernooi af te kunnen ronden. Op 29 mei gaat het toernooi van start en vanaf dan is ook de live stream te volgen via de website van de WSOP.

 

Tagged with: