Grootste start dag ooit bij Main Event

July 8, 2015 Posted in Poker Toernooien by

De meeste van jullie zullen waarschijnlijk al lang weten dat de world Series of Poker van dit jaar alweer een tijdje aanwsoplogo de gang is. er zijn al flink wat Gold Bracelets uitgedeeld en ook de strijd om de Player of the Year titel is weer in volle gang, alhoewel hierbij de beslissing pas valt als ook de uitslagen van WSOP Europe en WSOP Asia bekend zijn, want sinds twee jaar gelden ook de prestaties bij deze twee kleine broertjes van de WSOP mee voor de Player of the Year ranking. In Las Vegas zijn ze inmiddels aanbeland bij het Main Event en dat betekent dat de WSOP er voor dit jaar alweer bijna op zit.

Grootste start dag ooit

de afgelopen jaren wordt er elke keer tijdens de WSOP wel weer een record gebroken. Zo is het record voor hoogste prijzenpot ooit in de afgelopen jaren een paar keer gebroken, mede door het Big One for One Drop toernooi dat een buy in kent van een miljoen dollar. Ook dit jaar is er weer een record gesneuveld en deze keer is het een Main Event record. Nooit eerder deden er zoveel spelers mee aan één van de start dagen van het Main Event.

De eerste twee start dagen kenden al een flink aantal deelnemers, maar deze aantallen staan in de schaduw van het deelnemersaantal van de derde en laatste eerste dag van het Main Event. Maar liefst 3.963 poker liefhebbers van over de hele wereld schreven zich in voor de laatste start dag van WSOP 2015. Hiermee komt het totaal aantal spelers dat dit jaar een gooi gaat doen naar de Main Event titel en natuurlijk die gouden Bracelet op 6.420.

Hoewel dit natuurlijk een fiks aantal is, staat het record voor het grootste deelnemersaantal echter nog steeds. Vorig jaar deden er bijvoorbeeld al net iets meer spelers mee, met een totaal van 6.683. het speler aantal van dit jaar is nog mijlenver verwijderd van het record aantal spelers dat in 2006 werd gehaald. oen deden maar liefst 8.773 een gooi naar de Bracelet, maar waren de spelers beter verdeeld over de drie start dagen.

Waarom er dit jaar zo veel spelers op de laatste dag inschreven is niet helemaal duidelijk. Feit is wel dat de start dagen nu gespeeld zijn en dat de echte actie nu kan gaan beginnen. Nog een paar dagen en de eerste spelers zullen het geld gaan halen en dan zal het snel gaan. Zoals elk jaar zal er door gespeeld worden tot de laatste negen spelers bekend zijn en gaan die negen spelers in november met elkaar aan de finale tafel witten om te beslissen wie van het zich de kampioen van 2015 mag gaan noemen. Wij houden je natuurlijk op de hoogte.

Tagged with: