Wie zijn de November Nine?

September 15, 2015 Posted in Poker Toernooien by

We zitten op het moment weer in de tussenperiode van de World Series of Poker. Eigenlijk alle toernooien zijn wsop_2015_november_ninegespeeld en kennen een winnaar, het is alleen nog wachten op de ontknoping van het Main Event. Zoals sinds enkele jaren gebruikelijk is, zal de finale van het Main Event in november pas gespeeld gaan worden. Van 8 tot en met 10 november zullen de negen finalisten die samen de November Nine vormen het tegen elkaar gaan opnemen aan de finale tafel om uit te gaan maken wie van hen zich de winnaar van de WSOP 2015 mag gaan noemen. Net als elk jaar stellen we de negen deelnemers de komende weken aan jullie voor.

Ofer Svi Stern, Seat 1

Op seat 1 van de finale tafel van het Main Event vinden we de 36-jarige Israëliër Ofer Svi Stern. Stern is de tweede speler uit Israël die de finale van de WSOP heeft weten te behalen. In 2008 werd hij voorgegaan door Amir Lehavot, die uiteindelijk de 3de plaats wist te bemachtigen. Het is niet de eerste keer dat Stern deelneemt aan de WSOP, maar hij wist pas één keer eerder in de prijzen te vallen. In 2008 werd hij 63ste bij het $1.500 No Limit Holdem Shootout toernooi.

Eerder in 2008 had hij al zijn eerste cash ooit weten te behalen tijdens het $25.000 High Roller toernooi van het PokersStars Caribbean Adventure. Stern heeft dus wel wat live toernooi ervaring, maar dit is de eerste keer dat hij zo ver heeft weten te komen bij een groot toernooi. Met iets meer dan 74 big blinds begint Stern het toernooi met de één na hoogste chip stack, dus heeft hij in elk geval uitzicht op een hoge klassering.

Pierre Neuville, Seat 2

Op seat 2 vinden we de eerste Belg die ooit de finale van de WSOP heeft weten te bereiken, Pierre Neuville. Neuville is overigens niet alleen de eerste Belg ooit in de finale, met zijn 72 jaar is hij namelijk ook de oudste speler die ooit plaats heeft genomen aan de finale tafel. Neuville is dan ook speler waar vele ogen op gericht zullen zijn, zeker ook in Nederland aangezien er dit jaar geen Nederlander de finale heeft weten halen en wij Nederlanders toch altijd een zwak hebben voor onze zuiderburen.

Zijn leeftijd en afkomst zijn overigens niet de enige reden om Neuville in de gaten te houden. Hij pokert al zijn hele leven en is één van de meest succesvolle Belgische spelers ooit. Onlangs kreeg hij tijdens de European Poker Awards nog een livetime achievement award, wat genoeg zegt over zijn poker kunsten. Tijdens zijn speech liet hij weten dat het beste nog moest komen en met zijn plaatsing bij laatste 9 van het Main Event lijken deze woorden meer waar dan ooit. Met 53 big blinds heeft Neuville de op drie na grootste stack en dit gecombineerd met zijn ervaring maken van Neuville zeker een geduchte tegenstander en kanshebber voor de titel.

Tagged with: